lauantai 21. syyskuuta 2013

Helpot vaniljaletut



Lettukestit


Kesä on oikeastaan parasta lettuaikaa ja kesällä tulikin tehtyä lettuja aika monta kertaa. Muurinpohjaletut on tietysti ihan parhaita, mutta olosuhteista johtuen, mä paistan lettuni pienellä lettupannulla, sisällä. Meidän tytöt, etenkin 5-vuotias, tykkää kovasti letuista, joten niinpä välipalalla pidettiin pienet lettukestit. Lettujen kaveriksi meillä oli omaa karviaishilloa sekä Pirkan lettuhilloa. Pirkan hillo oli aikalailla makeampaa, kuin oma tekemä, joten sitähän ne tytöt sitten halusivat lettujen päälle. Kokonaisuutta täydentämässä meillä oli vielä jätskiä.

Tällä ohjeella olen tehnyt lettuja jo muutamia vuosia, olen jotenkin tykästynyt tähän. Vaniljasokeri tuo ihanaa lisämakua lettuihin, fiiliksestä riippuen lisään sitä enemmän tai vähemmän. Oikealla vaniljatangolla saisi varmaan vielä parempaa. Paistamiseen olen käyttänyt puolet sulatettua margariinia/ voita ja puolet rypsiöljyä. Lisukkeeksi käy oikeastaan mikä tahansa sokerista hilloon ja kermavaahtoon. Ja maistuu muuten aika hyviltä myös ilman lisukkeita.





Ainekset:

2 munaa
5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa

Paistamiseen:

1rkl margariinia ja 1rkl rypsiöljyä


* ainekset sekoitetaan keskenään,
 taikinan kannattaa antaa "nukkua" jääkaapissa
ainakin 30min ennen paistamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti