keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kaurakeksit ja -suukot


Kaurakeksit


Joskus lapsena kaurakeksejä tuntui olevan jokaisen kahvipöydässä, nyt niitä ei ole vähään aikaan näkynyt oikein missään. Päätin yllättää lapset ja tehdä näitä oman lapsuuden herkkuja. Nopeasti herkut sitten hävisi parempiin suihin. Sain kuitenkin muutaman napattua talteen ja niistä tein suukkoja.



Kaurakeksit:

50g rasvaa
1dl sokeria
2dl kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

* rasva ja sokeri sulatetaan
* jauhot sekoitetaan keskenään

* kaikki ainekset sekoitetaan keskenään

* taikinaa laitetaan leivipaperilla vuoratulle 
pellille pikku lusikallinen, taikina leviää uunissa, 
joten ei kannata laittaa ihan vierekkäin

* paistetaan 200 asteessa n. 5-7 minuuttia


Kauraiset vaniljasuukot

Kaurakeksit sai juhla-asun päälleen, kun päätin tehdä kokeilla onnistuisiko suukkojen tekeminen. Tein vastaavia suukkoja viime jouluksi, mutta niissä oli vähän kanelia. Nämä on tälläsiä vaniljan makusia pusuja, suloisen makeita. Periaatteessa aika helppoja tehdä, vaikka onkin monta vaihetta. Ja kiva lisä kahvipöytään. Kannattaa tehdä kuitenkin aika pieniä ja matalia, helpompi syödä ja sitte voi ottaa vielä vaikka toisenki tai kolmannen. 





Kauraiset vaniljasuukot:

Pohja:
1 annos kaurakeksejä

Täyte:
3 valkuaista
1 3/4 (1,75)dl sokeria
1tl vanilja-aromia

Kuorrute: 
200g tummaa suklaata


* valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri hitaasti lisäten, 
lopuksi lisätään vanilja-aromi

* valkuaisvaahto pursotetaan kaurakeksin päälle

* paistetaan 150 asteessa n. 10 minuuttia

*jäähtyneet suukot voi dipata sulatetussa suklaassa 

(* suklaakylvyn jälkeen suukon voi halutessaan koristella vielä nompparelleillä tms.)

* suukot kannattaa laittaa hetkeksi kylmään, jotta suklaa kovettuu

Suukot suklaakylvyn jälkeen..


...  ja valmiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti