maanantai 28. lokakuuta 2013

Amandan kakku


Amandan päivä


26.10 on Amandan päivä. Tänä vuonna meidän 5-vuotias neiti oli ovela. Amanda soitti ja ilmoitti omatoimisesti vieraille, että "tulkaa mun nimppareille" ja sitten sanoi äidille: "mulla on juhlat ja vieraat on jo kutsuttu", eihän siinä äidin muu auttanut kun järjestää pienet juhlat. Nimppariteeman mukaisesti kakkuun tuli Amandan nimi. Väri ja koristelu oli myös aika tyttömäinen. Tein kakusta alustavan luonnoksen paperille ja kerrankin kakusta tuli itse luonnosta hienompi. Olin varannnut sokerimassaa reilusti, joten siitä riitti vielä reunalle koristepunokseen ja päälle kukkiin. Kukat oli kuivumassa noin tunnin verran ennen kuin laitoin ne kakun päälle. Nimi ja valkoiset kiemurat on tehty vesi-tomusokeriseoksella.








Ainekset:

Suklainen pohja: 

 5 kananmunaa
2,5dl sokeria
1 ja 3/4 (1,75)dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta


* kakkupohjaa paistetaan n. 1h 175 asteessa


Täyte: 

1/2 annosta Lemon Curdia
(mikäli kakusta haluaa sitruunaisemman 
Lemon Curdia kannattaa käyttää reilummin)
+

Vadelmamoussea:
3dl paseroitua vadelmasosetta 
4rkl tomusokeria
4dl vispikermaa
1prk (200g) vaniljarahkaa
2rkl vaniljakreemijauhetta
4 liivatelehteä
1dl vadelmamehua

Kostutukseen: 

2,5dl vadelmamehua


Koristeluun: 

n. 1dl vispikermaa

350 - 400g valkoista sokerimassaa

 vaaleanpunaista ja sinistä elintarvikeväriä

vesi-tomusokeriseosta

muutama sokerihelmi kukkiin
(kannattaa käyttää pehmeitä helmiä)



* valmis kakku leikataan kolmeen osaan

* kakkupohjat kostutettaan vadelmamehulla

* jokaiseen väliin tulee sitruunatahnaa ja vadelmamoussea

* kokosin kakun kelmutettuun kakkuvuokaan, 
jotta se pysyy paremmin halutussa muodossa

* täytetty kakku laitetaan jääkaappiin,
 mielellään yön yli nukkumaan

* kakku kuorrutetaan kevyesti kermavaahdolla 
ja päälle laitetaan värjätty ja levyksi kaulittu sokerimassa

* kakku viimeistellään sokerimassa koristeilla ja vesi-tomusokeriseoksella



Pinkkiä sisältä ja päältä


Kesällä kävimme Amandan kanssa keräämässä vadelmia. Neiti meni edellä ja keräsi isoimmat ja kauneimmat vadelmat omaan sankoon ja mulle jäi pienet ja huonot. Onnistuneen vadelmareissun jälkeen päätimme, että näistä Amandan keräämistä vadelmista tehdään joskus Amandalle kakku. Niinpä täytteeksi tuli vadelmamoussea.  Paseroin sulaneet vadelmat ja lisäsin sekaan tomusokeria, sosetta tuli noin 3dl. Vadelmamoussen kaveriksi tuli vähän sitruunatahnaa, jota olisi kyllä voinut olla enemmänkin. Kakussa ei juurikaan maistunut sitruuna, joten sitruunatahnaa voisi hyvinkin käyttää reilummin, mikäli haluaa kakusta hieman raikkaamman. Positiivista oli, ettei kakku ollut liian makea eli kokonaisuudessaan ihan onnistunut lopputulos. Kuten myös juhlat!


Kaikki Amandan makeat herkut samassa pöydässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti