keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Savulohi-voileipäkakku


 Elämäni ensimmäinen voileipäkakku

 

Tykkään usein laittaa myös suolaista tarjottavaa kahvipöytään, koska moni sitä aina kaipaa. Yleensä teen suolaisia piirakoita tai muuta helppoa. Tällä kertaa halusin kokeilla kuitenkin jotain uutta, voileipäkakkua. Aiempaa kokemusta voileipäkakusta ei juurikaan ollut, joten hieman jännitti mitä tästä oikein tulee. Etenkin koristelua oli vaikea keksiä, koska yleensä olen koristellut vain makeita kakkuja. Päädyin helppoihin kananmuna-kukkiin, pikku-tomaatteihin ja kurkusta tein kukkamuotilla muutaman pienen kukan. Kakun reunalla on ruohosipulisilppua ja salaatinlehtiä. Kehitettävää on vielä, mutta siihen olen tyytyväinen, että kakusta oli helppo leikata paloja, kun päällinen ei ollut liian täynnä.

Tein kakkuun kaksi erilaista täytettä, jotka sopivat hyvin yhteen. Ensimmäiseen täytteeseen laitoin mm. savulohta. Ostin n. 600g savulohipalan, josta poistin ruodot ja nahkan. Jäljellä jäävä määrä (n. 400g) oli riittävä kakkuun. Kaupan myyjä suositteli kokeilemaan heidän omaa majoneesipohjaista tuotetta, kalamestarin kalakas herkku, joka sopii hyvin mm. voileipäkakun täytteeseen. En tiedä saako kyseistä täytettä muista ketjun (Citymarket) kaupoista, mutta tilalle voisi käyttää esimerkiksi Felixin lohimajoneesia tms. Toiseen täytteeseen laitoin kananmunaa, maustekurkkua ja raejuustoa. Ja mielestäni kakusta tulikin aika maukas ja sopivan kostea.





 Ainekset: 

Pohja:

2 (á 500-550g) pakettia paahtoleipää


Kananmuna-
täyte:

4 keitettyä kananmunaa
3 maustekurkkua
1 prk (200g) raejuustoa
1 prk (200g) ranskankermaa
nippu tilliä, persiljaa, ruohosipulia
mustapippuria


Lohitäyte:

n. 400g savulohta
1pkt (200g) ruohosipulituorejuustoa
250g kalamestarin kalakas herkkua TAI lohimajoneesia
1tl sitruunapippuria
ripaus valkopippuria
nippu ruohosipulia


Kostutukseen: 

1 kasvisfondi (fond du chef) TAI kasviliemikuutio
4dl kuumaa vettä


Kuorrutus: 

1pkt (200g) kylmäsavulohituorejuustoa
1prk (200g) ranskankermaa


Koristeluun:

3 keitettyä kananmunaa
kurkkua
pikku-tomaatteja
salaattia
ruohosipulia




* leivistä poistetaan reunat

* tee munatäyte: keitetyt kananmunat pilkotaan pieniksi, 
maustekurkku pilkotaan kuutioiksi ja laitetaan siivilään hetkeksi valumaan.
Pilko tilli, persilja ja ruohosipuli hienoksi.
 Sekoita täytteen ainekset keskenään, mausta mustapippurilla.

* tee lohitäyte: sekoita ruohosipulituorejuusto ja 
kalamestarin kalakas herkku/ muu majoneesi, lisää joukkoon lohi,
 ruohosipulisilppu ja pippurit

* asettele leipäsiivut tiiviisti suorakulmaiseen kelmutettuun vuokaan, 
kostuta kasvisliemellä

* lisää päälle lohitäyte 

* laita päälle seuraava leipäkerros, kostuta ja lisää munatäyte

* jatka kunnes täytteet ja leivät loppuu, päällimmäiseksi leipäkerros

* kelmuta hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa, mielellään yön yli

* kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankerma-seoksella

*koristele kananmunalla, kurkulla, pikku-tomaateilla, salaatilla ja ruohosipulisilpulla







1 kommentti:

  1. Tein Äitienpäiväksi itselleni tätä voileipäkakkua,vähän muunneltuna.Laitoin lohitäytteeseen Saarioisten currymajoneesia,kun sattui olemaa kaapissa.Sopi oikein hyvin.Ihanan helppo ja maukas kakku siitä tuli.hmm.namm.Pojan perhekin sanoi että haluaisivat tehdä tätä.tv.Sinikka :)

    VastaaPoista