tiistai 11. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän sydänkakku




Inspiraatio sydänkakkuun tuli (yllätys, yllätys) ystävänpäivästä. Kakku koostuu pinkistä mansikkasydämestä ja suklaasta. Maku muistuttaa mielestäni hyvin paljon mansikanmakuista Eskimo-jäätelöä. Pohjaksi tulee suklainen kakkupohja, joka paistetaan sydämenmuotoisessa vuokassa. Kannattaa ehdottomasti käyttää irtopohjavuokaa, jos sellaisen omistaa. Itse muistin vähän myöhäisessä vaiheessa, että minulla ei sitä ole, mutta yllättävän hyvin tavallisellakin onnistui.

Mansikkasydän eli täyte maistuu muuten aika herkulliselta sellaisenaankin (ilman liivatetta) vaikkapa jälkiruokana, mikäli ei jaksa kakkua leipoa. 








Ainekset: 


Pohja: 

2 munaa
1dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,25dl perunajauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1rkl rasvaa (sulaa)
 50g tummaa suklaata (rouhittuna)

1rkl rasvaa kakkuvuokan voiteluun


Täyte eli
Mansikkasydän:

2,5dl mansikanmakuista kermaa
1prk (200g) Valion Makea mansikka-rahkaa
n. 2dl soseutettua (pakaste)mansikkaa
1dl (mansikanmakuista) tomusokeria
2rkl vanilliini kreemijauhetta
(1-2 liivatelehteä)


Koristeluun: 

n.50-70g tummaa suklaata




* tee pohja:

* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* sekoita jauhot, perunajauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään

* pilko tai raasta suklaa pieneksi rouheeksi

* sekoita jauhoseos munavaahtoon, lisää rasva ja suklaarouhe

* kaada taikina voideltuun vuokaan

* paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, 
tai kunnes irtoaa hyvin reunoista

* jäähdytä pohja







* valmista mansikkasydän:


(* liivatteen voi halutessaan jättää poiskin,
tomusokeri ja kreemijauhe pitää täyteen aika hyvin koossa,
 mutta jos liivatetta käyttää:
laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen n. 10min,
  valuta mansikkasoseesta nestettä noin ruokalusikallinen
 tai käytä valmista mansikkamehua,
kuumenna neste ja sulata liivate sekaan, 
lisää liivate ohuena nauhana rahkaseokseen)



* vatkaa kerma vaahdoksi

* sekoita rahka, mansikkasose, tomusokeri ja kreemijauhe

* lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen ja tarkista maku

* kaada/ pursota täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti,
tarvittaessa siloita pintaa esim. palettiveitsellä

* mikäli käytössä ei ole irtopohjavuokaa, 
kakkupohjan voi siirtää tasaiselle alustalle, esim. tarjoulualustalle 
leivinpaperin päälle ja lisätä täyteen päälle

* kakku saa jähmettyä kylmässä muutaman tunnin tai vaikka yön yli





 



* koristele kakku:

* sulata suklaa, kuorruta kakkupohjan reunat suklaalla
ja tee päälle raitoja

* anna suklaan jähmettyä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti