maanantai 10. helmikuuta 2014

Pähkinäkakku




Mulla on jo pitkään tehnyt mieli leipoa pähkinäkakkua, jossa pähkinät kivasti rouskuu suussa. En oikein ole löytänyt sellaista ohjetta, joten jouduin taas hieman soveltamaan. Halusin kakkuun pehmeän pohjan ja rapean päällisen. Pohjaksi käytin ohjetta, jonka olen jo monesti todennut hyväksi. Pohja kuuluu alunperin toscapiirakkaan. Muokkasin sitä kuitenkin hieman, sillä halusin kokeilla tähän kondensoitua maitoa.

Päälle tulee erilaisia pähkinöitä, itse käytin manteleita, hassel-, cashew- ja pekaanipähkinöitä. Pähkinäkuorrutteeseen tulee kondensoitua maitoa, joka oli valmiiksi makeutettua. Yhteen kakkuun riittää hyvin yksi purkki (397g) kondesoitua maitoa ja loput voi käyttää vaikka ranskankerman kanssa kastikkeena. Pähkinäkakku kannattaa tarjota tuoreen kahvin ja esim. kermavaahdon tai ranskankermaseoksen kanssa.







Ainekset:


Pohja: 

2 munaa
1 1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
80g sulaa rasvaa
1dl kondensoitua maitoa


Pähkinäkuorrute:

1dl cashewpähkinöitä
1/2dl manteleita
1dl hasselpähkinöitä
1dl pekaanipähkinöitä

1 1/2dl kondensoitua maitoa



Ranskankermaseos: 

150g ranskankermaa
1/2 dl kondensoitua maitoa


Koristeluun:

pekaanipähkinöitä
tomusokeria



 * tee ensin pohja:

* vatkaa munat ja sokeri

* sekoita jauhot ja leivinjauhe

* sekoita jauhoseos munavaahtoon, lisää sula rasva ja
lopuksi kondensoitu maito

* kaada taikina pyöreään (irtopohja) vuokaan n. 24-26cm

* paista 175 asteessa noin 20 minuuttia
tai kunnes pohja hieman ruskistunut


* pohjan paistuessa pilko pähkinöitä hieman pienemmäksi
tai käytä valmiiksi rouhittuja

* sekoita kondesoitu maito pähkinöiden sekaan

* kun pohja on paistunut ohjeen mukaan, levitä pähkinäkuorrute
kakun päälle tasaisesti ja paista vielä 200 asteessa
noin 15minuuttia tai kunnes pinta kauniin ruskistunut


* jäähdytä kakku, koristele halutessasi pähkinöillä ja tomusokerilla

* sekoita ranskankerma ja kondensoitu maito tasaiseksi kastikkeeksi,
tarjoa jäähtyneen piirakan kanssa



 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti