sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Runebergin sydämet





Tänä vuonna kuvittelin viettäväni herkuttoman helmikuun, kunnes muistin, että tässä(kin) kuussa on taas monta hyvää syytä leipoa. Ja yksi niistä on Runebergin päivä. Muokkasin perinteisestä tortusta hieman enemmän omannäköisen, samalla pääsin testaamaan silikonisia sydänvuokia. Kyllähän tuo sydänleivos näyttää vähän söpömmältä, kuin perinteinen pyöreä? Ohjettakin hieman muokkasin, lisäsin taikinaan vadelmahilloa ja jätin kostutuksen pois, tälläkin kerralla. Mielestäni erillistä kostutusta ei tarvita, mutta se on makuasia. Päälle vielä reilusti vadelmahilloa ja vaaleanpunaista tomusokeri-pursotusta. Nams!







Ainekset: 
n.14-15 kpl


200g rasvaa
2dl sokeria
3 kananmunaa
2dl jauhettua mantelia
2dl jauhettuja piparkakkuja
2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
 2rkl vadelmahilloa


Koristeluun: 

vadelmahilloa
tomusokeria ja vettä
(punaista elintarvikeväriä)






* vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi

* vatkaa munat yksitellen sekaan

* sekoita jauhetut mantelit ja piparit, jauhot ja leivinjauhe keskenään

* lisää jauhoseos vaahtoon, sekoita hyvin

* lisää vadelmahillo taikinaan, sekoita

* lusikoi taikinaa voideltuihin sydämenmuotoisiin vuokiin

* paista 200 asteessa n. 20 minuuttia

* anna jäähtyä hyvin






* valmista vesi-tomusokeriseos, lisää punaista elintarvikeväriä

* pursota tomusokeriseos sydämen reunoille

* lisää sydämen keskelle n. 1 tl vadelmahilloa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti