tiistai 10. joulukuuta 2013

Tuulihatturulla kolmella täytteellä

 

Suolaista rullaa


Tässä herkullinen suolapala vaikkapa illanistujaisiin tai suolaiseksi tarjottavaksi juhliin. Tämä ihana ohje löytyi viime kevään (2013) Pirkka-lehdestä, alkuperäisessä ohjeessa oli pelkkä lohitäyte. Taikina on samaa, kuin tuulihatuissa ja tässä ei tarvitse pelätä hattujen lässähtämistä. Taikina taipuu kivasti rullaksi ja erilaisilla täytteillä saa joka makuun sopivan tarjottavan. Kinkkutäyte on itse kokeilemalla tehty ja hyväksi todettu.  Lohi- ja kinkkutäytteen lisäksi kokeilin tästä myös kasvisversiota, jossa oli mm. paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Siitä sitten vain kokeilemaan ja maistelemaan mikä on oma suosikki.


Vasemmalla kinkkutäytteellä ja oikealla lohitäytteellä

Lohirulla


Ainekset:

Pohja: 

125g rasvaa (voita tai margariinia)
2 1/2dl vehnäjauhoja
5dl vettä
1/2tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte:

 n. 150g kylmäsavu- tai graavilohta
1dl kuohukermaa
1rs (200g) ruohosipulituorejuustoa
1/2tl sitruunapippuria
mustapippuria
nippu hienonnettua tilliä ja ruohosipulia (oman maun mukaan)
(ripaus suolaa)


Koristeluun:

Ruohosipulia




* sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot

* lisää vesi vähitellen, sekoita koko ajan kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista

* ota kattila levyltä ja lisää leivinjauhe, sekoita hyvin, anna taikina jäähtyä hetki

* vatkaa munat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan

* levitä valmis taikina pellille leivinpaperin päälle

* paista 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut

* kumoa paistunut pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja jäähdytä hyvin,
 valmista sillä aikaa täyte


* pilko lohi pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi

* vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto

* lisää lohi kerma-tuorejuustoseokseen, lisää mausteet, ruohosipuli, tilli,
 tarkista maku

* rulla kootaan kuten kääretorttu, 
levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi, 
anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua

* koristele ruohosipulisilpulla



***


Kinkkurulla

 

Ainekset:

Pohja:

125g rasvaa (voita tai margariinia)
2 1/2dl vehnäjauhoja
5dl vettä
1/2tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte:

n. 200g kinkkua (kuutioina/suikaleina)
1 paprika (punainen/keltainen) 
1rkl öljyä
1dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl ranskankermaa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
hienonnettua persiljaa 


Koristeluun:

persiljaa



* valmista taikina kuten lohirullaankin

* tee kinkkutäyte: pilko kinkku ja paprika kuutioiksi, 
ruskista kevyesti paistinpannulla öljyssä kauniin värisiksi

* vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, 
ranskankerma mausteet ja persijasilppu

* lisää jäähtynyt kinkku-paprikaseos kerma-tuorejuustoseokseen

* sekoita hyvin ja tarkista maku

* levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi
anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua

* koristele persiljalla



***




Kasvisrulla


Kasvisrulla

 

Ainekset:

Pohja: 

 125g rasvaa (voita tai margariinia)
2 1/2dl vehnäjauhoja
5dl vettä
1/2tl leivinjauhetta
3 munaa


Täyte: 

1 iso tai 2 pienempää paprikaa
1/2 dl hienoksi pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
1rkl öljyä
100g maustamatonta TAI aurinkokuivattutomaatti- tuorejuustoa
1dl kuohukermaa
1dl ranskankermaa
persiljaa
mustapippuria
suolaa
ripaus cayennepippuria



* valmista taikina kuten lohirullaankin

* valmista täyte: 
pilko paprikat kuutioiksi ja aurinkokuivattu tomaatti hienoksi ja paista pannulla öljyssä

* vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, ranskankerma, mausteet, persilja

* lisää jäähtynyt paprikaseos kerma-tuorejuustoseokseen

* sekoita hyvin ja tarkista maku

* levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi
anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua

* koristele persiljalla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti