maanantai 30. joulukuuta 2013

Pientä ja suolaista



Tykkään tehdä enemmän makeita, kuin suolaisia juttuja. Viime aikoina on kuitenkin tullut syötyä niin paljon makeaa, että nyt on suolaisen vuoro. Mietin mitä pientä tarjottavaa voisi tehdä uudeksi vuodeksi. Päätin tällä kertaa tehdä suolaisen tulisia kinkkupalleroita. Kinkun maku on aika mietoa ja sen voi halutessaan jättää poiskin, suolaisuuttahan tulee myös fetajuustosta. Tulisuuteen käytin chiliä sekä Texas Peten ihanaa tulista kastiketta, jota saa ainakin suurimmista ruokakaupoista. Tulisuutta on helppo säädellä oman maun mukaan, itse käytin kastiketta n. 1-2 tippaa palleroa kohden ja lisäksi vielä chiliä. Ihanaa potkua!





 Tuliset kinkkupallerot:


Ainekset

1pkt (500g) voitataikinaa
 (esim. Myllyn Paras)

n. 100g kinkkusuikaleita
n. 100g fetajuusto-kuutioita
1 punainen chili
Texas Pete- Hotter hot sauce
(mustapippuria)

Voiteluun: 

kananmuna





* pilko chili hienoksi silpuksi

*  kauli valmiita taikinalevyjä hieman ohuemmiksi, aseta levy pöydälle leveyssuuntaan

* laita taikinalevyn päälle kinkkusuikaletta sekä muutama tippa Texas Pete-kastiketta 
(n. 1-2tippaa/suupala). Asettele taikinalevyn päälle leveyssuunnassa fetajuusto-kuutioita riviin
ja lopuksi hienonnettua chiliä maun mukaan. 

* tässä on sama idea kuin kääretorttua tehdessä, täyte laitetaan keskelle, 
taikina rullataan rullaksi ja leikataan pieniksi kiekoiksi,
 valmiit kiekot laitetaan täytepuoli päällepäin pellille,
 kiekon reunoja voi vähän kääntää alaspäin, jotta täyte näkyy,
 ideana on, että kiekot on pieniä suupaloja.

* voitele valmiit kiekot kananmunalla ja paista 225 n. 15min, 
tai kunnes kauniin ruskeita

* jäähdytä, sopii hyvin tarjottavaksi kylmän ja raikkaan juoman kanssa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti