perjantai 14. helmikuuta 2014

Hedelmäinen kääretorttu





Kääretorttu, mikä ihana pelastus yllätysvieraiden varalle! Etenkin, jos siihen löytyy jotain täytettä kotoa. Mulla löytyi kaapista tällä kertaa hedelmiä ja mangotuorejuustoa. Pohjana on ihan tavallinen vaalea kääretorttupohja. Täytteeseen laitoin soseutettua sharon-hedelmää, mangonmakuista tuorejuustoa ja vähän vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Täyte on hedelmäinen ja helposti muokattavissa. Mikäli ei halua käyttää tuorejuustoa tai sitä ei ole, tilalle käy hyvin myös mangosose, esimerkiksi lasten Piltti mangosose (á125g).






Koristelin rullan sharon-sydämillä, tummilla rypäleillä ja valkosuklaalla. Sharon on maultaan aika mieto, joten rypäleet tuo kivaa raikkautta. Valkosuklaa peittää mahdolliset pienet virheet, kuten repeämät. Sulatettu suklaa toimii myös hyvänä "liimana" hedelmille ja pitää ne paikoillaan. Vaihtoehtoisesti rullan voisi kuorruttaa kermavaahdolla, jos ei tykkää valkosuklaasta.




Pienet sormet yritti napata koristeet mennessään




Ainekset:


Pohja:

5 kananmunaa
2,25dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhjoja
2tl leivinjauhetta


(1rkl sokeria,
tulee leivinpaperin päälle, johon valmis pohja kumotaan)


Täyte:

150g mangotuorejuustoa
2 sharon-hedelmää
1 dl kermaa
2tl vaniljasokeria


Koristeluun: 

1-2 sharon-hedelmää
tummia viinirypäleitä
 sulatettua valkosuklaata






* valmista pohja:

*vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* sekoita keskenään jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe

* lisää jauhoseos varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahtoon

* levitä taikina pellille, käytä leivinpaperia

* paista 200 asteessa n. 8 minuuuttia


* valmista täyte:

* pese hedelmät, soseuta hienoksi soseeksi (hedelmät voi kuoria tai käyttää kuorineen)

* kaada kerma kulhoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi

* sekoita hedelmäsose tuorejuuston sekaan

* sekoita kermavaahto varovasti käännellen sekaan


* kumoa hieman jäähtynyt pohja puhtaan leivinpaperin päälle,
johon on ripoteltu vähän sokeria

* levitä täyte tasaisesti pohjan päälle

* kääri torttu rullalle, laita hetkeksi kylmään



Sharon-sydämet




* koristele:

* viipaloi shraron-hedelmä, paina viipaleista pienillä sydänmuotilla sydämiä
 (yhdestä hedelmästä tulee n. 5-6 sydäntä,
riippuu siivun paksuudesta ja hedelmän koosta)

* sulata valkosuklaa

* koristele valmis rulla valkosuklaaraidoilla,
lisää päälle hedelmäsydämet ja rypäleet








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti