maanantai 30. syyskuuta 2013

Marianne-Yllätys



Kakkua mun lempparinameista

 


Marianne-karkit on aivan ihania. Halusin tehdä kakun, joka maistuisi Marianne-karkeille ja lopputuloksesta tuli aika herkullinen. Tämä Marianne-Yllätys on tehty pikkuveljen synttärikakuksi, tosin vähän myöhässä. Lasten mielestä kakku ei voi mitenkään sopia pojalle (värinsä puolesta), mutta hyvin taisi maun puolesta kelvata synttärisankarille.

Kakkupohja on suklainen peruspohja. Täyteeksi halusin siis Marianne-karkkeja, lisäksi laitoin kermaa ja rahkaa. Aluksi ajattelin käyttää vaniljanmakuista rahkaa, mutta lopulta päädyin kuitenkin Tiramisu-rahkaan. Täytteestä tuli ihanan maukas ja raikas. Laitoin sekaan vähän vaniljasokeria, mutta muuta makeutusta täyte ei mielestäni kaipaa. Täytettä tehdessä lapset olivat sitä mieltä, että tämä herkku syödään nyt, eikä kakkuun jätetä mitään. No, jäi siihen kakkuunkin jotain. Alunperin kakku oli tarkoitus kostuttaa sokeroidulla maitokahvilla ja sitten kaakaolla, kunnes huomasin kaupassa Frezza-maitokahvijuomia. Ja sehän sopi aivan loistavasti kostukkeeksi! Käytin koko putelin, eli 2,5dl ja kakusta tuli todella kostea. Eli varmaan 2dl olisi riittänyt hyvin, mutta sekin on vähän makuasia.





 Suklaapohja: (n.10hlön kakku)

5 kananmunaa
2,5dl sokeria
1 ja 3/4 (1,75)dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta 

Täytteenä Marianne-mousse:

4dl vispikermaa
1prk (200g)Valion tiramisurahkaa
n. 180g Marianne-karkkia rouheena
1tl vaniljasokeria


Kostutukseen:

1 plo (2,5dl) Pauligin Frezza mocca/vanilla maitokahvijuomaa


Koristeluun:

150-200g  punaista marsipaania 
150-200g valkoista sokerimassaa (esim. Dr. Oetker)
(marianne-karkkeja)




Koristeluidea tuli, kun selailin Kinuskikissan koristelutekniikoita. Halusin kokeilla tekniikkaa, jossa kokeillaan marmorointia kahdella eri värillä. Marianne-karkkien kääreet ovat puna-valkoisia, joten siitä se idea sitten lähti. Lopputulokseen olen melko tyytyväinen, tosin punainen marsipaani olisi voinut olla vielä punaisempaa, koska se vähän vaaleni valkoiseen sekoittuessaan.

Kakku on mielestäni aika kivan näköinen pelkistettynäkin (kuva yllä), mutta päätin tehdä siihen vielä vähän koristeita, kun marsipaania oli ylimääräistä. Lopullisessa kakussa koristeena olikin muutama Marianne-kukka (kuva alla). Kaulitusta marsipaanista tein muotilla pieniä kukkia ja keskustassa on Marianne-karkki. Kukat oli kuivumassa yön yli, jotta pysyivät muodossaan valmiin kakun päällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti