tiistai 20. toukokuuta 2014

Kahden suklaan hyydykekakku






Tämän kakun tein tänä vuonna synttäreilleni. Samana päivänä sattuu olemaan myös pienemmän tyttöni Millan nimpparit, joten tämä oli meidän yhteinen kakku. Idea kakkuun tuli kerran puoliunessa, kun mietin suklaamoussea, jota käytin aiemmin tekemääni Pajukakkuun. Kyllä, mä todella mietin kakkuja ennen kuin nukahdan. Mietin saisinko tehtyä moussen pohjalta hyydykekakun, johon yhdistäisin vielä valkosuklaata.

Pajukakun välissä ollut mousse kaipasi kuitenkin hieman vahvistusta, jotta sitä voisi käyttää tähän kakkuun. Käytin suklaamousseen liivatetta, jonka liuotin vahvaan kahviin. Liivateella moussesta tuli sopivaa tähän tarkoitukseen ja kivasti kahvin makuinen. Valkosuklaamousseen liivatetta en käyttänyt, sillä valkosuklaalla on jo itsessään jähmettävä vaikutus. Kokonaisuudesta tuli aika herkullinen ja tasapainoinen. Omasta mielestä tähän asti leipomista kakuista tämä on parhaimman makuinen. Koristeluun käytin tummaa kaakaojauhetta, itsetehtyjä valkosuklaaperhosia ja Polly-karkkeja, jotka oli nuorempana mun lemppareita.







Ainekset:


Pohja: 

200g Suklaapisarakeksejä (Jyväshyvä)
70g rasvaa



Mousse tummasta suklaasta:

100g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2rkl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl vahvaa kahvia
1,5dl kermaa (vispi/kuohu)



Mousse valkosuklaasta:

1pkt (200g) Vanilja-tuorejuustoa
1,5 dl kermaa (vispi/kuohu)
1tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata



Koristeluun:

kaakaojauhetta
Polly- karkkeja (Cloetta)

n. 30-50g valkosuklaata perhosiin





* tee pohja:

* sulata rasva ja murkaa keksit hienoksi
 (keksien murskaaminen onnistuu helpoiten laittamalla keksit isoon
minigrip-pussiin ja kaulimalla pussin päältä)

* sekoita rasva ja keksimurska, painele tiivisti irtopohjavuokaan,
 kannattaa käyttää leivinpaperia vuokan pohjalla, laita kylmään


* tee tumman suklaan mousse ensin:

* laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

* laita suklaa ja kuohukerma kattilaan, kuumenna kunnes suklaa on sulanut kerman sekaan,
 sekoita seos tasaiseksi

* erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erilleen, kaada keltuaiset vähän jäähtyneeseen suklaakermaseokseen, sekoita tasaiseksi

* vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen lopussa

* vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri sekaan

* liota liivatelehdet kahvin sekaan

* kaada suklaakermaseokseen kahviliivateseos ohuena nauhana, sekoita koko ajan

* lisää sekaan vielä valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti käännellen, yritä saada seoksesta mahdollisimman tasaista

* kaada valmis seos piparipohjan päälle ja laita kylmään



* tee valkosuklaamousse:

* anna tumman suklaamoussen hyytyä vähintään tunnina ajan tai enemmän ennen kuin lisää valkosuklaamoussen päälle

* vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja vanilja- tuorejuusto

* sulata valkosuklaa esim. mikrossa, kaada sulanut valkosuklaa kerma-tuorejuustoseokseen
ja sekoita seos tasaiseksi

* kaada valkosuklaamousse vuokaan edellisen moussen päälle ja anna olla kylmässä, vaikka yön yli






  * laita hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja koristele

* sirottele päälle tummaa kaakaojauhetta

* lisää päälle Polly-karkit ja perhoset






* valkosuklaaperhoset: 

* laita valkosuklaata pieneen minigrip-pussiin ja laita pussi hetkeksi kuumaan veteen, 
jolloin suklaa sulaa tai sulata suklaa mikrossa

* piirrä leivinpaperille perhosia ( esimerkiksi lastenvärityskirjoista löytyy malleja)

* laita pienempi leivinpaperipala piiroksen päälle ja pursota suklaa mallin mukaan leivinpaperille
(pieni minigrip-pussi toimii loistavasti pursotuspussina, kun kulmaan leikkaa pienen reiän)

* perhosia kannattaa tehdä muutama ylimääräinen varalle

* laita perhoset "kuivumaan" lentoasentoon, itse taittelin pahvista telineen, kuva alla


* perhoset jähmettyvät nopeasti, kun ne laittaa pakastimeen, mutta sulaa myös nopeasti, jos ne laittaa suoraan kakun päälle. Näin mulle ainakin kävi, tosin voi johtua myös valkosuklaasta, tummasta suklaasta on jotenkin helpompi tehdä

* laita perhoset pakastimesta vielä hetkeksi jääkaappiin ja sitten vasta kakun päälle,
 jotenkin ne pysyy paremmin ruodussaan eikä lentoasento kärsi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti