keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kinkku-juustosarvet



 


Nämä helpot kinkku-juustosarvet maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Meillä leipomiseen osallistuu tietysti myös tytöt. Pienempi on jo taitava sekoittamaan taikinaa ja rikkomaan kananmunia. Isompi apuri tykkää enemmän valmiin taikinan käsittelystä ja leipomisesta.Tälläsiä sarvia saatiin tällä kertaa valmiiksi ja kerta kerran jälkeen vaan herkullisempia. Itse tykkään tarjoilla nämä raikkaan salaatin kanssa, mutta maistuu muuten aika hyvälle myös piknikillä vaikkapa kahvin kanssa!









Ainekset:

5dl maitoa
1pala hiivaa/ 1pss kuivahiivaa
2 munaa
2tl suolaa
1rkl sokeria
2rkl öljyä
2dl juustoraastetta (emmental)
n. 12dl vehnäjauhoja


Väliin: 

200-250g kinkkukuutioita


Päälle:

1 kananmuna
n. 2-3dl juustoraastetta





* lämmitä hiiva kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sekoita hyvin

  * lisää munat, suola, sokeri, öljy ja juustoraaste, sekoita

* lisää jauhot vähitellen, sekoita aluksi vispilällä, taikinan paksutessa alusta taikinaa käsin

* anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia


* jaa taikina kolmeen osaan, kauli jokainen osa ympyräksi



 



* leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä, jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan

* jokainen osa on pieni kolmio, laita kolmion leveämpään päähän n. ruokalusikallinen kinkkua

* rullaa kolmio reunalta kohti keskustaa, taivuta reunat keskelle (sarven muotoon)







* laita valmiit sarvet pellille, anna kohota hetken aikaa liinan alla

* voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta

* paista 200 asteessa 15-20 min tai kunnes kauniin ruskeita










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti