Syksyn väriloistoa
Vaikka onkin vasta elokuu, ilma tuntuu ja tuoksuu jo jotenkin syksyiseltä. Vielä on kuitenkin aikaa nauttia aurinkoisista päivistä ja syksyn väreistä. Syksyn kuuluu paljon ihania tuoksuja sekä makeita ja suolaisia herkkuja, mm. sienet, marjat ja omenat. Parasta syksyssä on etenkin kuulaat syysaamut ja ihana ruska-aika. Niitä odotellessa on kiva ideioida syksyyn sopivia herkkuja, niin uusia kuin vanhojakin.
Sadonkorjuu-kakku |
Syksyä ajatellessa tulikin monta ideaa mieleen, yksi niistä on Sadonkorjuu-kakku. Perinteisen kakkupohjan tilalle tein porkkanakakun ja täytteeksi raikasta ananasta ja päälle makeaa valkosuklaata. Porkkanat sain tänä vuonna omalta kasvimaalta (kuva alempana). Ihania pieniä ja aivan uskomattoman makeita! Koristeeksi ajattelin käyttää itse tehtyjä marsipaanikukkia, jotka kovasti yrittävät esittää pieniä auringonkukkia.
Kukat kuivumassa ja odottamassa vielä viimeistelyä |
Kukkien keskus näyttää jokseenkin tummalle, ehkä maitosuklaalla pääsisi lähemmäs oikeaa sävyä?
Valmiin kakun päällä on siis marsipaani-suklaa-kukat ja muutama mustaherkukan lehti. Kakun reunalla on nauha keltaisesta marsipaanista. Kakun ulkonäköön en ollut aivan tyytyväinen, sillä kerma-valkosuklaakuorrute jäi hieman epätasaiseksi ja kukat vähän törröttivät hassusti. Kakku oli maultaan sitäkin ihanampi, siitä en muuttaisi yhtään mitään. Kuvan kakku riittää hyvin n. 15 syöjälle.
Valmiit kukkaset kakun päällä |
Sadonkorjuu-kakku:
Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g rasvaa (sulata)
n. 6dl porkkanaraastetta
4 munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g rasvaa (sulata)
n. 6dl porkkanaraastetta
Täyte:
2 prk ananasmurskaa
4dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1prk (200g) Valion vaniljarahkaa
2 prk ananasmurskaa
4dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1prk (200g) Valion vaniljarahkaa
Kostutukseen:
Ananasmurska kostututtaa kakun melko hyvin,
mutta päällimmäisen kerroksen voi kostuttaa
esim. ananas-porkkanamehulla
Ananasmurska kostututtaa kakun melko hyvin,
mutta päällimmäisen kerroksen voi kostuttaa
esim. ananas-porkkanamehulla
Koristelu:
2dl vispikermaa
200g valkosuklaata (sulata)
keltaista marsipaania
tummaa suklaata
2dl vispikermaa
200g valkosuklaata (sulata)
keltaista marsipaania
tummaa suklaata
* pyöreässä kakkuvuokassa(n.24cm) 175 asteessa n. 1 tunti
*****
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti