keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kun Da Capo tapasi Tiikerin


Jotain puuhaa sateisena päivänä

Sateella ei oikein huvita lähteä ulos ja sisällä tylsistyy aika nopeasti, joten aloin tutkia keittiön kaappeja. Löysin kaapista vielä reilun kourallisen DaCapo- konvehteja ja mietin, että miten niitä voisi hyödyntää leivonnassa. Mulla on jo pitkään ollut suunnitelmissa leipoa jotain pakkaseen vierasvaraksi. Kuivakakku säilyy aika hyvin pakastimessa, joten päädyin tekemään tiikerikakkua.

Kaivoin ohjekirjastani esiin vanhan tiikerikakku ohjeen, jota halusin hieman päivittää. Alkuperäisessä ohjeessa oli tavallista kermaa, jonka tilalle laitoin Valion suklaakermaa. Lisäsin ohjeeseen myös DaCapot pieneksi pilkoittuina. Niistä tuli ihanan täyteläinen maku kakkuun. Kakun "tiikerikuvio" jäi vähän laikukkaaksi, no aika paljonkin, etenkin, kun suklaarouheet sulivat uunissa. Ei se mitään, hyvin maistui jopa meidän pikkutytöille, jotka ei yleensä kuivakakkuihin koske. Maistuu ihanalta myös aikuiseen makuun kahvin kanssa.




DaCapo-Tiikeri:

Ainekset:

4 munaa
3dl sokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1dl kiehuvaa vettä
1dl voisulaa
2tl vaniljasokeria

* Taikina jaetaan puoliksi ja toiseen puoleen lisätään vielä

 n.140g DaCapo-konvehteja (pilkottuna)
2dl Valion suklaakermaa
3rkl kaakaojauhetta

* Paistetaan kakkuvuokassa reilu tunti 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti