sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sadonkorjuun herkkuja osa 2

Ei makeaa mahan täydeltä



Mä en todellakaan ole mikään sienestäjä, tunnen just ja just kärpässienen ja sen verran tiedän, että niitä ei kannata ottaa mukaan. Kanttarellit on kuitenkin ihan eri asia, ne on hyviä, etenkin jos joku muu kerää ne. Onhan siellä metsässä kyllä kiva olla seurana, mutta jätän keräämisen niille, jotka tuntee sieniä paremmin. Kanttarellit on parhaimmillaan pannulla paistettuna, mutta ei ole myöskään huono vaihtoehto leipoa niistä piirakkaa. Makean vastapainoksi on välillä kiva tehdä jotain suolaista. Ihana syksyinen kanttarelli-pekonipiirakka vie kielen mennessään. Tässä mun uusi suosikki ja aika hyvä vaihtoehto perinteiselle kinkkupiirakalle. Mikäli niitä sieniä siis sattuu saamaan :)






Tähän piirakkaan käy niin tuoreet, kuin kuivatutkin kanttarellit. Ohjeessa on käytetty kuivattuja, mutta jos käyttää tuoreita niin 200g sieniä riittää. Tai tietysti riippuu miten paljon sieniä haluaa. Myös muita sieniä voi halutessan käyttää. Suolainen pekoni täydentää piirakan makua. Ohjeella tulee yksi pyöreä piiras (vuokan halkaisija n. 24-26cm). Itse paistoin ensin nuo pekonit kevyesti pannulla sitten laitoin ne päällimmäiseksi, jotta pekoni rapenee vielä ja maku leviää koko piirakkaan. Suolaa en laittanut ollenkaan, eikä sitä kyllä tarvitsekaan.
 


Kanttarelli-pekonipiirakka:

Pohja:
125g rasvaa
1,5dl sämpyläjauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl sipulijauhetta
125g maitorahkaa

Täyte:
20g kuivattuja kanttarelleja + 2dl vettä
1pkt (120-140g) pekonia
1/2pkt (á 200g) kanttarellituorejuustoa
1prk (200g) kermaviiliä
1 muna
2dl juustoraastetta
n. 1dl persiljasilppua
mustapippuria ja ripaus cayennepippuria
(2 valkosipulin kynttä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti