torstai 8. elokuuta 2013

Pientä iltapalaa

Herkkuja pieneen nälkään 

 

Jotain pientä suolaista

Tämä herkku ei varsinaisesti ole makea, mutta erittäin helppo, nopea ja maistuva. Entinen kämppikseni teki opiskeluaikoina usein teeleipiä, mutta itse innostuin vasta pari vuotta sitten. Teeleipä ohjeita on monia, mutta tämä on mun maistuvin, paranneltu versio. Ja parhaaltahan nämä maistuu heti tuoreeltaan, vähän lämpiminä esimerkiksi teen kanssa.






Teeleivät:

2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
2dl maitoa
2rkl öljyä
1dl juustoraastetta

(ripaus merisuolaa päälle viimeistelee maun)

*paista n. 20min 200asteessa


*****

Hyvää ja helppoa

Mustikat sopivat moneen herkkuun, yksi suosikkini on kuitenkin mustikkapuuro. Tämä on oikestaan mustikkainen versio perinteisestä marjapuurosta, mutta maistuu ihanasti kesältä.

Maijan mustikkapuuro

 Maijan mustikkapuuro:

1litra vettä
n. 6-7dl mustikoita
1 1/4 (1,25)dl mannasuurimoita
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

JA näinhän se valmistuu:

* Kiehauta vesi, lisää mustikat, keitä kunnes mustikat pehmenee, n. 15min.
* Jos haluaa puurosta sileää, paseeraa mustikat, kaada pehmenneet mustikat ja vesi siivilän läpi esim. toiseen kattilaan, käytä vain siivilän läpi tullut neste. Tämä vaihe ei siis ole välttämätön, mutta meidän lapsille ainakin maistuu sileä puuro hieman paremmin.
* Kiehauta neste, lisää nesteeseen mannasuurimot, keitä n. 8min, kunnes puuromaista, lisää sokeri ja vaniljasokeri.
* Jäähdytä puuro, kun puuro on jäähtynyt, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
* Tarjoile esim. maidon ja tuoreiden mustikoiden kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti