sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mustikkainen raakakku


Joulun jälkeen jopa mun herkuttelukiintiö alkaa olla aika täynnä. Hyvä vaihtoehto helppoon ja  hieman terveellisempään herkutteluun on raakakakku. Mä näin tämän ohjeen joskus Strömssö-ohjelmassa ja päätin sitä kokeilla. Kakun pohja koostuu manteleista ja taatelista. Hienoksi jauhettuna ne sitovat toisiaan ja pohja pysyy kasassa. Täytteessä on pähkinää, mustikkaa ja taatelia. Rasvana on käytetty kookosöljyä ja makeuttajana hunajaa. Marjoja vaihtamalla saa vähän erilaisia versioita, seuraavaksi täytyy varmaan kokeilla vadelmaa tai puolukkaa. Mun mielestä tää on aika hyvä herkku tammikuulle ja sen verran tuhtia tavaraa, että pienempikin pala riittää.






Ainekset:

Pohja: 
300g mantelia
200g taatelia
ripaus suolaa

Täyte: 

250g cashew-pähkinöitä
2dl mustikoita
2dl vettä
5kpl tuoreita taateleita
2rkl hunajaa
4rkl kookosöljyä


päälle mustikoita





* pilko mantelit ja taatelit pieniksi, lisää suola, sekoita tasaiseksi

* painele pohja tiiviisti irtopohjavuokaan, laita hetkeksi kylmään


* laita täytteen kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi

* kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään muutamaksi tunniksi,
 mielellään yön yli jähmettymään

* päällisen voi vielä koristella mustikoilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti