maanantai 11. marraskuuta 2013

Isän kakku



Suklainen hyydykekakku



Oma isäni tykkää paljon suklaasta, joten sain idean isänpäivän suklaiseen kakkuun, jossa on myös vähän kahvia. Viime aikoina on tullut tehtyä enemmän tavallisia sokerikakkupohjaisia kakkuja, joten kiva tehdä vaihteeksi hyydykekakku. Pohjaan käytin tällä kertaa Domino-keksejä. Pohja on tosin aika ohut, eli jos haluaisi paksumman pohjan, pipareiden määrää voisi lisätä, jopa tuplata. Kakun täyte on hyvin suklaisen makuinen ja Tiramisu-rahka maistuu täytteessä aika selvästi. Lisäsin vain vähän sokeria, joten kakku ei sinänsä ole kovin makea. Makeutta kakkuun tuo kakun päällä oleva maitosuklaaraaste.

Kakku on pehmeää ja todellakin sulaa suussa. Sopii tarjottavaksi kahvin kanssa tai jälkiruuaksi ihan sellaisenaan. Kakusta riittää n. 10-15 hengelle. Meidän 5-vuotias tykkäsi kakusta kovasti ja ilmaisi mielipiteensä hyvin selkeästi kaikille läsnäoleville. Hyvin näytti maistuvan myös omalle isälle, joka taisi muuten ottaa vielä toisenkin palan.






Ainekset:


Pohja:

1pkt (180g) Domino-keksejä
80g rasvaa


Täyte:

1prk (á 200g) Tiramisu-rahkaa
2 prk (á 120g) Jacky maitosuklaavanukasta 
1 pkt (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl suklaakermaa
1dl vahvaa kahvia
5 liivatelehteä
1rkl sokeri
2tl vaniljasokeria

Koristeluun:

40-50g maitosuklaata



* keksit murskataan hienoksi

* rasva sulatetaan ja lisätään keksimurskaan

* seos painelaan tasaiseksi irtopohjavuokaan ja laitetaan kylmään

* kerma vatkataan vaahdoksi

* laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.10min

* rahka, tuorejuusto, vanukas ja sokerit sekoitetaan tasaiseksi

* liivatelehdet liotetaan kuumaan kahviin,
 kahvi kaadetaan ohuena nauhana täytteeseen ja sekoitetaan hyvin

 * kermavaahto lisätään joukkoon ja sekoitetaan varovasti

* täyte kaadetaan kovettuneen keksipohjan päälle vuokaan

* kakku saa jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia, mielellään yön yli

* ennen tarjoilua suklaasta vuollaan lastuja esim. 
vihanneskuorijalla suoraan kakun päälle




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti