lauantai 30. marraskuuta 2013

Jouluinen kääretorttu

 

Tarjottavaa pikkujouluihin

Parin viikon leipomistaukoni jälkeen innostuin leipomaan lasten kanssa helpon ja nopean kääretortun. Lapset odottavat jo kovasti joulua, joten kääretortusta tehtiin aika jouluisen makuinen. Täytteessä on mm. luumuhilloa ja rommi-rusinarahkaa. Aikuisille tarjottavaan kääretorttuun voi halutessaan lisätä tilkan rommia, mutta herkullista tämäkin on. Päällä paahtunut manteli ja täytteessä oleva kaneli pyöristää makua kivasti jouluun päin.

Tämä torttu on, kuten kääretortut yleensäkin, nopea valmistaa vaikkapa yllätysvieraille ja sopii hyvin vaikka pikkujoulutunnelmiin. Nuorempi pikku-leipurini tyytyi lipomaan vatkaimet, mutta 5-vuotiaalle tämä herkku maistui hyvin. Vaikeinta tällä kertaa tuntui olevan kääretortun kuvaaminen, kuinka ruskeasta rullasta saadaan herkullisen näköinen?






Ainekset:

Kääretorttupohja:

5 munaa
2,5dl sokeria
 1,75dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

1dl mantelilastuja
n. 2rkl sokeria

Täyte:

200g luumumarmelaadia
1prk (á200g) rommi-rusinarahkaa
1,5dl vispikermaa
 1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia


* munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi

* jauhot, kaakao ja leivinjauhe sekoitetaan ja lisätään varovasti vaahtoon

* taikina levitetään tasaisesti pellille leivinpaperin päälle

* päälle lisätään n. 1dl mantelilastuja

* kääretorttua paistetaan 200 asteessa n. 8-10min (tai kunnes ei tartu tikkuun)

* tortun paistuessa tehdään täyte: kerma, sokeri ja vaniljasokeri vatkataan vaahdoksi 

* vaahtoon lisätään kaneli ja rahka

* paistunut pohja kumotaan puhtaan leivinpaperin päälle, johon on siroteltu sokeria

* luumumarmelaadi ja kerma-rahkatäyte lisätään jäähtyneen pohjan päälle ja rullataan rullaksi

* kääretortun kannattaa antaa vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti