keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Persikka-toscapiirakka




Toscapiirakka on yksi mun suosikeista ja tällä ohjeella se onnistuu aina. Tämän mahtavan ohjeen löysin monta vuotta sitten Pirkka-lehdestä tai jostain K-kaupan ruokalehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa päälliseen oli käytetty päärynää, mä vaihdoin sen persikkaan. Makuasiahan se on mitä hedelmää käyttää, mutta jotenkin persikka vaan sopii niin hyvin mantelilastujen kanssa. Perinteinen toscapiirakka saattaa usein kuivahtaa liikaa, hedelmän tarkoitus on mehevöittää (onkohan toi oikea sana?) ja raikastaa. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös vähän maitoa pohjaan sekä kuorrutteeseen. Mä olen hieman muokannut sitä ja käyttänyt välillä hedelmämehua ja tällä kertaa Flora Vanillaa. Ohjeella saa pienen piirakkavuokallisen, kaksinkertaisena pellillisen.









Ainekset: 

Pohja: 

2 munaa
1,5 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g (sulaa) rasvaa
1/2dl Flora Vanillaa/ maitoa/ hedelmämehua


Kuorrute:

75 g rasvaa
100g mantelilastuja
1dl sokeria
1/2dl Flora Vanillaa /maitoa
1rkl vehnäjauhoja
4dl persikkakuutioita



* tee pohja:

*  vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään

* siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita

* lisää rasva ja Flora Vanilla

* sekoita hyvin ja kaada taikina pyöreään irtopohjavuokaa/ piirasvuokaan,

* paista n. 15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistunut



* piirakan paistuessa valmista kuorrute:

* laita kattilaan rasva ja sokeri, anna sulaa tasaiseksi

* lisää kattilaan Flora Vanilla ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi

* lisää mantelilastut, seos saa hieman kiehua ja saostua




* kun pohja on paistunut puolikypsäksi, ota se
 uunista ja lisää sen päälle persikkakuutiot




* lopuksi lisää toscakuorrute




* laita piirakka takaisin uuniin, uunin yläosaan, lämmön voi nostaa 225 asteeseen

* paista piirakkaa vielä n. 15 minuuttia kunnes kuorrute on nätisti ruskistunut,
 (uunista riippuen kannattaa kurkkia jo aiemmin ettei kuorrute pääse palamaan)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti