torstai 17. huhtikuuta 2014

Sitruuna-valkosuklaakakku




Tänään leivottin sitruunakakkua lasten kanssa. Mä tykkään sitruunasta. Vaikka se on kirpeää siitä tulee aina jotenkin hyvä fiilis. Sitruunat sopii niin moneen leipomukseen, ruokaan ja maustamiseen, että niitä on aina pakko olla muutama varalla. Mun hyvä ystäväni ei tykkää sitruunasta, ainakaan kakuissa ja varmasti irvistelee tämän ohjeen nähtyään. Kakku oli ei kuitenkaan liian sitruunainen, valkosuklaa tasapainottaa kivasti.

Taikinaa tulee aika paljon, joten kannattaa käyttää aika isoa kakkuvuokaa tai sitten kahta vähän pienempää. Mulla ei oikein ole sellasta perinteistä tarpeeksi isoa kakkuvuokaa, joten tein kakun irtopohjavuokaan (Ikeasta), johon voi vaihtaa erillisen "kuivakakkupohjan". Tulipahan tämäkin iskältä saatu lahja nyt sitten testattua. Kuva vuokasta löytyy alta.





Ainekset:
 

Pohja:

4 munaa
3dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl sulaa rasvaa
1dl Flora vanillaa/ vaniljakastiketta
2rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
60g raastettua valkosuklaata


Vuokan voiteluun: 

2rkl sulatettua rasvaa
mannasuurimoita tai korppujauhoja


Koristelu:

 vesi-tomusokeriseosta: 1tl sitruunamehua + 1tl vettä +
 n. 3rkl tomusokeria + muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
+
50g valkosuklaata
+
suklaamunia, joissa on kreemiä sisällä




* valmista taikina:

* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään

* lisää munavaahtoon vaniljakastike, voisula, jauhoseos, sitruunamehu ja -raaste
sekä valkosuklaarouhe, sekoita taikina varovasti tasaiseksi

* kaada voiteltuun kakkuvuokaan

* paista 175 asteessa noin 1 tunti







* irrota hieman jäähtynyt kakku vuokasta


* koristele kakku tomusokerikuorrutteella ja sulatetulla valkosuklaalla,
 pursota päälle siksak-kuviota ja lisää suklaakarkit







* kakun välissä ei ole täytettä, mutta jos sinne jotain haluaisi lisätä, väliin sopisi hyvin esimerkiksi Lemon curd. Ohje löytyy tämän linkin takaa Marenkia, Macaroneja ja Lemon Curdia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti