tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vappu-churrot

 

  Eväitä vappuun


Churrot sopii mainiosti vapun juhlintaan perinteisen munkin tilalle. En ole varsinaisesti mikään munkin ystävä, mutta kyllähän niitä kerran vuodessa syö. Munkkeja en ole ikinä itse tehnyt. Churrot on oikeastaan samanlaisia, vähän erimuotoisia ja jotenkin helpompia. Näitä churroja kokeilin ekan kerran viime vappuna. Ja pakkohan näitä oli tehdä tänä vuonna uudestaan. Tällä kertaa lisäsin taikinaan vähän appelsiinin kuorta. Jännittävintä oli kuuman öljykattilan kanssa touhuilu, mutta hyvin siitä selvittiin. Valmiit churrot kannattaa pyöritellä kaneli-sokeriseoksessa ja tarjoilla vaikkapa suklaadipin kanssa. Ja tietysti siman kera!






Ainekset:
 

2 1/2dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
3 munaa
(2tl raastettua appelsiininkuorta)

Paistamiseen:
n. 5dl rypsiöljyä

Pinnalle:

sokeria ja kanelia


Suklaadippi:

100g suklaata
1dl kuohukermaa
(2rkl appelsiinimehua)




* tee taikina:

* laita kattilaan vesi, rasva ja suola, sekoita ja kiehauta

* kun seos on kiehahtanut, lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin
kunnes taikinasta muodostuu pallo

* sekoita kananmunat taikinan joukkooon

(* lopuksi lisää raastettu appelsiininkuori)

* laita valmis taikina pursotuspussiin


 


 * kuumenna öljy kuumaksi, öljy on kuumaa, kun taikinapötköt jää kellumaan

* pursota taikinaa, leikkaa pötköjä saksilla,
varo ettei muoviosat kosketa öljyä
 

 


* paista churrot öljyssä, kunnes ne on ruskistuneita




* ota valmiit churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle,
 pyörittele lämpimät churrot kaneli-sokeriseoksessa


* tee dippi
(tai käytä valmista suklaakastiketta)

* laita suklaa ja kerma kattilaan, sekoita

* kuumenna kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista

(* dippiin voi lisätä vähän appelsiinimehua antamaan makua)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti