keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Appelsiini-suklaa hyydykekakku



Kun tekee mieli suklaista hyydykekakkua, joka maistuu hieman appelsiinille, kannattaa kokeilla tätä herkkua. Idea tähän kakkuun syntyi ihanista Brunbergin appelsiinilastuista. Halusin tehdä ystävälle ihanan kakun, joka maistuisi suklaalle ja appelsiinille, sillä ne sopivat erinomaisesti yhteen! Lopputuloksesta tulikin ihanan raikas ja keveä. Ja kuten hyydykekakuilla on yleensä tapana, tämäkin sulaa suuhun!

Pohjaan voi käyttää periaatteessa mitä tahansa keksejä, itse käytin puolet kaurakeksejä ja puolet dominoita, joista poistin tällä kertaa täytteen. Täytteeseen halusin kokeilla Philadelphian maitosuklaa-tuorejuustoa. Tämä itselle uusi tuttavuus oli yllättävän hyvää ja suklaista, sitä voisi hyvin käyttää sellaisenaan esim. paahtoleivän päällä.

Olen ollut melko epäileväinen valmiiden suklaavanukkaiden käytöstä kakuissa ja leipomisessa. Tykkään enemmän käyttää oikeita aineksia, enkä valmiita sekoituksia, mutta vaihtelu virkistää. Suklaavanukas on helppo lisätä täytteeseen ja antaa kivaa makua kakulle. Ohjeessa on käytetty yksi purkki vanukasta (Jacky maitosuklaavanukas), mutta täytteeseen voisi hyvin käyttää kaksikin. Appelsiinin maku kakkuun tulee appelsiinimehusta, johon sulatin liivatteen. Tuoreista appelsiineista tulee tietysti paras mehu, mutta myös tavallista kaupasta saatavaa appelsiinimehua voi käyttää.







Ainekset:


Pohja:

70g rasvaa
180g keksejä
 puolet kaurakeksejä ja puolet dominoita (ilman täytettä)


Täyte:

2dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
1prk (120g) Jacky maitosuklaavanukasta
1 pkt (160g) Philadelphia tuorejuusto maitosuklaa Marabou
4 liivatelehteä
1,25dl appelsiinimehua 


Koristeluun: 

Brunbergin appelsiinilastuja/ suklaanappeja





* tee ensin pohja:

* sulata rasva

* murskaa keksit hienoiksi muruiksi

* sekoita rasva ja keksimurut hyvin, paina tiiviisti irtopohjavuokaan (24cm),
käytä leivinpaperia alla

* laita pohja kylmään, tee sillä aikaa täyte

* laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

* kaada kerma kulhoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi

* kaada toiseen kulhoon tuorejuusto ja maitosuklaavanukas, sekoita hyvin

* kuumenna appelsiinimehu ja sekoita liivatteet siihen

* kaada jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen

* lisää lopuksi joukkoon kermavaahto, sekoita tasaiseksi

* kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle,
anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai yön yli

* lisää appelsiinin makuiset suklaalastut reunoille juuri ennen tarjoilua












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti