torstai 20. maaliskuuta 2014

Paahtovanukas




Usein tulee leivottua aina samoja juttuja, sellasia mitkä tietää varmasti hyväksi. Päätin, että alan rohkeasti kokeilla uusia juttuja tai ainakin mulle uusia juttuja. Tässä yksi niistä, paahtovanukas. Maistettuani tätä, ihmettelin, että miten tälläinen herkku on jäänyt aiemmin tekemättä. Paahtovanukas on aivan ihanaa ja yllättävän helppo valmistaa. Ainekset löytyy varmasti jokaiselta, vaniljatangon voi halutessaan korvata vaniljasokerilla. Rapean pinnan saamiseksi kannattaa hankkia pieni kaasupoltin. Sen käyttö vaatii ehkä pientä harjoittelua aluksi, mutta on vaivanarvoista. Rapean pinnan pystyy tekemään myös aika hyvin uunissa. Jäähtyneet paahtovanukkaat sokeroidaan kevyesti ja laitetaan hetkeksi kuuman uunin yläosaan, jolloin sokeri sulaa. Itse käytin pinnalle tomusokeria, mutta onnistuu varmasti myös muilla sokereilla.







Ainekset:

4 keltuaista
0,75dl sokeria
1 vaniljatanko
2dl kermaa
2,5dl maitoa


pinnalle tomusokeria




* vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi

* kaada kerma ja maito kattilaan, lisää sekaan vaniljatangon sisus,
kiehauta koko seos

 * sekoita keltuais-sokerivaahto ja maito-kermaseos keskenään

* kaada valmis seos pieniin uunivuokiin

* laita pikkuvuokat pellille, kaada pellille vettä siten, että vesi yltää vuokien puoliväliin asti

* laita pelti uuniin 150 asteeseen n. 45minuutiksi

* jäähdytä vuokat ja laita ne kylmään n. 3-4 tunniksi tai vaikka yön yli

* ota paahtovanukkaat kylmästä, ripottele päälle sokeria, esim. tomusokeria,
paahda sokeri rapeaksi kaasupolttimen avulla



Ennen paahtoa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti