perjantai 21. maaliskuuta 2014

Täytekakku Barbi-kuvalla




Mun 6-vuotias prinsessani toivoi synttäreilleen prinsessa/barbikakkua. Muutama vuosi sitten tein kakun, jonka sisällä oli oikea barbi. Tällä kertaa päätin vähän oikaista ja käytin kakkukuvaa. Kävimme yhdessä kaupassa katselemassa kakkukuvia ja tälläinen barbi sieltä sitten lähti mukaan. Kakkukuva on tosi helppo käyttää ja sillä saa hienon lopputuloksen helposti. Kuva on syötävää, mutta ei itsessään maistu oikein miltään. Huomasin, että kakun leikkaamisessa kannattaa käyttää kuitenkin terävää veistä apuna, jotta kuva ei lähde kakkulapion mukaan.

Halusin kakun olevan "helppoa" syötävää koska kyseessä oli lastenjuhlat. Väliin tuli kermavaahtoa, banaaniviipaleita ja tietysti synttärisankarin lempparia: kinuskia. Kinuskin voi keittää helposti itse tai käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta. Kinuski on aika tehokas makeuttaja, joten määrä kannattaa pitää melko pienenä ja kermavaahtoakaan ei tarvitse muuten makeuttaa millään. Suklaapohjan, banaanin ja kinuskin yhdistelmä upposi ainakin minuun!









Ainekset:


Pohja: 

4 munaa
2dl sokeria
1,25dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta



Täyte: 

1,5dl vispikermaa
2 banaania
+
kinuskia:
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria



Kostutus:

1,5dl maitoa



Koristelu:

1,5dl vispikermaa
kakkukuva
nompparelleja
karkkeja






* valmista pohja:

* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

* sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään, sekoita vaahtoon

* kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (esim. 24cm)

* paista 175 asteessa n. 1 tunti



* täytä kakku:

* anna pohjan jäähtyä

* keitä kinuski (tai käytä valmista kinuskikastiketta):
kuohukerma ja fariinisokeri laitetaan kattilaan, 
keitetään n. 10minuuttia, kunnes kinuski on valmista, 
sekoita hyvin koko ajan

*  vatkaa vispikerma vaahdoksi

* kuori banaanit ja pilko viipaleiksi


*  halkaise kakkupohja puoliksi, jolloin saat kaksi kakkulevyä

* laita toinen kakkulevy esim. tarjoilualustalle, 
kostuta pohja maidolla ja laita päälle puolet kermavaahdosta, 
banaaniviipaleet ja kinuski ohuena nauhana,
 lisää päälle loput kermasta ja laita päälle toinen kakkulevy

 * kostuta myös päällimmäinen kakkulevy maidolla, anna kakun vetäytyä hetken aikaa


* koristele kakku:

* vatkaa kerma vaahdoksi, sivele n. puolet kermavaahdosta kevyesti koko kakun päälle

* lisää valmis kakkukuva kakun päälle, silitä käsillä kevyesti kuvan päältä, 
jotta kuva tarttuu tasaisesti, laita kakku kylmään n. 4-5 tunniksi, 
jotta kuva pehmenee ja kiinnittyy hyvin kakkuun

* kakun voi lopuksi koristella pursottamalla kermavaahtoa päälle kuvan reunoille ja
lisäämällä karkkeja ja nompparellia reunoille











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti