maanantai 30. kesäkuuta 2014

Marianne-kääretorttu





Hyvät asiat on joskus todella yksinkertaisia. 



Tein viime syksynä Marianne-kakun ja tässä nyt hieman nopeampi ja yksinkertaisempi versio eli kääretorttu. Marianne-karkit on niin ihanan herkullisia jo sellaisenaan, ettei ne kaipaa kaverikseen muita vahvoja makuja. Käytin täytteessä karkkien lisäksi myös hieman kermaa sekä ranskankermaa, jottei tule liian makeaa. Ohjeella tulee melko paksu kääretorttu.








Ainekset:


Pohja:

5 munaa
 2dl sokeria
1,75dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta


Täyte:

2dl vispikermaa
0,75-1dl ranskankermaa
1 vaniljatanko
100-120g Marianne-karkkeja rouhittuna




*  vaahdota munat ja sokeri

* sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhoseos varovasti käännellen munavaahtoon

* vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen

* paista 200 asteessa n. 8 minuuttia

 * kumoa paistunut pohja puhtaalle leivinpaperille, johon on ripoteltu vähän sokeria


* murskaa Marianne-karkit melko hienoksi

* kaada kerma kulhoon, halkaise vaniljatanko ja lisää sisus mukaan, vatkaa vaahdoksi

* lisää lopuksi ranskankerma ja karkki-murska, sekoita tasaiseksi

* levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi,
 anna jähmettyä hetken kylmässä ennen tarjoilua












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti