maanantai 23. kesäkuuta 2014

Pavlova marjoilla





Tämä oli yksi meidän tämän vuoden juhannusherkuista. Pavlova on marenkipohjainen kakku, joka kannattaa koota juuri ennen tarjoilua. Marenki alkaa helposti pehmetä, kun saa päälleen kermaa ja marjoja. Itse tein marenkilevyt valmiiksi edellisenä päivänä ja juuri ennen tarjoilua lisäsin väliin ja päälle kermavaahdon ja marjat. Tuoreet marjat näyttää parhaalta tälläisen(kin) kakun päällä, joten käytin mitä kaupassa oli saatavilla eli mansikoita ja kirsikoita. Marjojen raikkaus ja marengin makeus täydentävät toisiaan, tämä herkku maistuu aivan kesälle!

Kakku on rakennettu kahdesta marenkilevystä, jotka on halkaisijaltaan n. 20cm. Piirsin leivinpaperille lyijykynällä (alapuolelle) kaksi ympyrää, joiden päälle pursotin marengin. Vaihtoehtoisesti marengin voi levittää lusikalla. Tai käyttää vain yhtä levyä, jolloin siitä voi tehdä suuremman. Kakku on helppo toteuttaa myös vaikkapa mökillä, kun tekee pohjalevyt valmiiksi, riittää kun vatkaa kerman. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä tällä kakulla hurmaa kesävieraat.





Ainekset: 


Pohja: 

4 valkuaista
2,5dl hienoa sokeria
2tl Maizenaa
1tl sitruunamehua 


Täyte ja koristelu: 

2-4 dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1l kirsikoita
1l mansikoita




* vaahdota valkuiset ja lisää hitaasti puolet sokerista

* sekoita jäljelle jääneeseen sokeriin Maizena ja lisää vaahtoon,
 kun vaahto alkaa olla paksua, vatkaa koko ajan

* lopuksi lisää sitruunamehu, vaahto saa olla kovaa

* pursota tai lusikoi vaahto pellille leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi

* paista 125 asteessa n. 1h 40minuuttia tai kunnes pinta on hennon vaaleanruskea,
sisus saa olla kuitenkin pehmeä



* vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljasokeri

* poista kirsikoista kivet ja halkaise mansikat

* aseta toinen marenkilevy tarjoilualustalle, lisää puolet kermavaahdosta ja marjoista

* laita päälle toinen marenkilevy ja tee samoin

* tarjoile heti




 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti