tiistai 10. kesäkuuta 2014

Mansikka-raparperikakku ilman liivatetta




Mansikka ja raparperi, ihana yhdistelmä, joka maistuu ainakin näin alkukesästä aika hyvältä. Mä päätin tällä kertaa kokeilla hyydykekakkua ilman liivatetta. Täyteosuus oli helppo kovettaa valkosuklaalla. Valkosuklaa myös toimii älyttömän hyvin mansikan ja raparperin seurassa. Päällisen kanssa jouduin vähän aikaa pohtimaan, mutta päädyin lopulta käyttämään hyytelösokeria. Pakastemansikat ja raparperi kaipaa hieman makeutta kaveriksi ja kun täytteen jättää ilman sokeria, ei kakusta tule liian makeaa.

Keitin pakastettuja mansikoita ja raparperia hetken aikaa kattilassa, jotta niistä tuli aika tasaista sosetta. Myös sauvasekoittimella voi vielä tasoittaa, jos haluaa ihan tasaista sosetta. Lopuksi lisäsin hyytelösokerin ja annoin seoksen jäähtyä hyvin, ennen kakun päälle lisäämistä. Mansikka-raparperisosetta on kuvan kakussa ehkä vähän liikaakin, joten ohjeen päällisen määrän voi hyvin puolittaa ja kakussa on silti hyvin makua. Ja liivatteen kanssa päällisestä saisi kyllä aina vähän tukevamman ja siistimmän näköisen.












Ainekset:


Pohja: 

200g kaurakeksejä
80g rasvaa



Täyte: 

1prk (200g) mansikka-raparperirahkaa
2dl vispikermaa
1 vaniljatanko
100g valkosuklaata



Päällinen: 

2,5dl mansikoita
2,5dl raparperia 
2dl hyytelösokeria

mansikoita





* sulata rasva ja murskaa keksit hienoksi, sekoita keskenään ja
painele tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle, käytä leivinpaperia

* laita pohja hetkeksi kylmään


* tee täyte:

* vatkaa kerma, lisää siihen vaniljatangon sisus, lisää rahka kermavaahtoon

* sulata valkosuklaa ja lisää sekaan ohuena nauhana sekoittaen

* sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se kovettuneen pohjan päälle, laita kylmään


* tee päällinen:

(halutessaan ohjeen voi puolittaa päällisen osalta)

* laita raparperit ja mansikat kattilaan, anna seoksen kiehua tasaiseksi, tarvittaessa soseuta vielä

* lisää hyytelösokeri ja sekoita hyvin

* anna seoksen jäähtyä hyvin ennen kuin sen lisää kakun päälle

* kun mansikka-raparperiseos on lisätty kakun päälle, anna kakun jähmettyä kylmässä muutaman tunnin tai vaikka yön yli

* koristele mansikoilla

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti