keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pinaatti-fetapiiras





Suolaiset piiraat maistuu yleensä kaikille, meillä ne ainakin häviää aika nopeasti. Tässä yksi lemppareistani, joka sopii myös kasvissyöjille. Piirakan täytteeseen tulee pinaattia ja feta-juustoa. Itse tykkään käyttää valmista pakastepinaattia, mutta tuorettakin voi toki käyttää, jos sellaista on saatavilla. Itse tykkään myös kovasti valkosipulista, joka käy todella hyvin joukkoon. Valkosipulin voi halutessan jättää poiskin jos ei siitä pidä. Piiras sopii hyvin vaikkapa kahvipöytään tai raikkaan salaatin kanssa tarjottavaksi.





Ainekset: 


Pohja: 

125g rasvaa
2dl sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl sipulijauhetta
125g maitorahkaa


Täyte: 

n.5-7cm pala purjoa
(2-3 valkosipulinkynttä)
2rkl öljyä
1pss (150g) pakastepinaattia
1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1dl juustoraastetta (emmental)
100g fetajuustoa
mausteita: mustapippuria, cayennepippuria, chili-jauhetta (suolaa)





* tee ensin pohja:


* sekoita jauhot, leivinjauhe ja sipulijauhe

* käytä hieman pehmennyttä rasvaa, nypi rasva jauhoseokseen

* lisää lopuksi rahka, sekoita tasaiseksi ja laita taikina hetkeksi kylmään



* tee täyte:

* pilko purjo (ja valkosipuli) hienoksi silpuksi

* laita öljyä paistinpannulle ja lisää siihen purjo (ja valkosipuli) ja anna hetken ruskistua

* lisää pinaatti ja mausteet, sekoita ja paista hetken aikaa

* laita kulhoon kermaviili, munat ja juustoraaste, sekoita

* pilko feta-juusto kuutioiksi tai käytä valmiita kuutioita

* kaada hieman jäähtynyt pinaattiseos kermaviiliseokseen, sekoita tasaiseksi


* painele taikina piirakkavuokaan jauhojen avulla

* kaada täyte pohjan päälle ja lisää feta-juustokuutiot

 * paista 200 asteessa n. 30 minuuttia





 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti