maanantai 22. syyskuuta 2014

Omenahyväkäs




Omenoita on vieläkin niin reilusti, että niistä piti keksiä vielä jotain herkullista. Tämän ohjeen löysin muutama vuosi sitten äidin reseptikirjasta. Omenahyväkäs maistuu paljon paremmalta, kuin näyttää, onneksi. Pohja on pehmeä, melko vanukastyylinen, välissä omenalohkoja ja päällä marenkikerros. Toimii loistavasti jälkkärinä ja maistuu jopa meidän nirsoille neideille. Omenat voi halutessan korvata myös vaikkapa mustikoilla tai muilla marjoilla.








Ainekset: 

Vanukaspohja:

4 keltuaista
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
1rkl rasvaa
 1rkl vaniljasokeria


Täyte: 

0,5-1 litra omenalohkoja
(sokeria)


Päällinen: 

4 valkuaista 
1dl sokeria




* tee pohja:

* kaada maito kattilaan ja laita levylle lämpenemään

 * laita keltuaiset ja sokeri kuumaa kestäävään kulhoon ja vatkaa vaahdoksi

* lisää vaahtoon vehnäjauhot, sekoita hyvin

* kaada kiehahtanut maito hitaasti, vähän kerrallaan ohuena nauhana keltuaisvaahtoon,
sekoita koko ajan

* kaada seos takaisin kattilaan levylle, seos muuttuu paksuksi kun kuumenee, anna kiehahtaa

* lisää rasva ja vaniljasokeri, sekoita





* kaada seos piiras/uunivuokaan

* pese, (kuori) ja pilko omenat lohkoiksi





 * asettele omenalohkot päälle





* vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen sekaan

* lusikoi valkuaisvaahto omenalohkojen päälle




* paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut

* tarjoa jäähtyneenä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti