keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Omenapiirakka



En ole omenan suuri ystävä. Leipominen on kuitenkin kivaa ja omenapiirakan leipominen alkaa houkutella heti, kun ihanat kotimaiset omenat on kypsiä. En ole kuitenkaan vielä löytänyt sitä täydellistä omenapiirakan ohjetta, joten testailu ja etsintä jatkukoon.

Tällä kertaa haaveilin mantelimassan käytöstä kakkupohjassa ja piirakassa. Yhteishyva.fi-sivuilta löysin ohjeen, jossa oli käytetty mantelimassaa. Testasin pohjaa omenatäytteen kanssa ja aika mehevää tästä tuli. Piirakka ei oikeastaan maistu mantelimassalle, joten sitä ei tarvitse pelätä. Ennemminkin pohjasta ja koko piirakasta tuli aika helppoa syötävää. Mä en oikein tykkää syliin murenevista leivoksista (joulutorttuja ei lasketa) ja tämä pysyykin aika hyvin kasassa. Pohjasta saisi varmasti muuten helposti myös gluteenittoman, kun vaihtaa vehnäjauhot esimerkikisi perunajauhoihin. Tarjoiluun voi varata kaveriksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa, mutta maistuu myös sellaisenaan.



Ainekset: 

Pohja: 

150g mantelimassaa
1dl ranskankermaa
2 munaa
0,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:

n. 5-6 pientä omenaa lohkoina
1tl kanelia
1rkl fariinisokeria


Tarjoiluun: 

vaniljakastiketta/kermavaahtoa









* raasta mantelimassa hienoksi raastimella

* sekoita joukkoon ranskankerma, munat sekä jauho-leivinjauheseos

* sekoita taikina hyvin tasaiseksi ja kaada seos piirakkavuokaan

* pese (ja kuori) omenat ja poista siemenkodat

* pilko omenat viipaleiksi ja asettele ne vuokaan taikinan päälle

* lisää vielä kaneli ja fariinisokeri

* paista 175 asteessa noin 45 minuuttia




Söpöt punaposket!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti