maanantai 17. maaliskuuta 2014

Sämpylät



Omatekoiset sämpylät on parhaita tuoreena, hieman jäähtyneinä. Tylsiin vehnäsämpylöihin saa helposti lisämakua laittamalla taikinaan kaurahiutaleita ja sämpyläjauhoja. Taikinaan tulee vähän sokeria antamaan makeutta, sokerin tilalle voi halutessaan laittaa myös hunajaa. Meillä nämä perussämpylät toimii aina ja usein loppuukin kesken.







Ainekset:
 n. 25 kpl

5dl vettä
1,5dl kaurahiutaleita
1 pala (50g) hiivaa
1rkl sokeria
1,5tl suolaa
2rkl suolaa
3dl sämpyläjauhoja
n. 7dl vehnäjauhoja



* laita kaurahiutaleet kulhoon, kaada päälle keitetty vesi, sekoita hyvin

* anna jäähtyä kunnes vesi on kädenlämpöistä, sekoita joukkoon hiiva

* lisää sokeri, suola, öljy ja sämpyläjauhot, sekoita koko ajan

* lisää vehnäjauhot vähitellen sekaan, alusta taikina käsin

* jätä taikina "nukkumaan" liinan alle, anna kohota kaksinkertaiseksi

* leivo taikinasta sämpylöitä

* kohota pellillä hetken vielä n. 30minuuttia

* paista 225 asteessa noin15-20 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti