perjantai 5. joulukuuta 2014

Herkulliset Dumle-suklaakeksit



Mun mielestä tässä on maailman parhaat keksit. Ainakin makunsa puolesta. Löysin jonkin aikaa sitten aivan ihanan keksiohjeen ulkomaalaisilta leivontasivuilta. Mittayksiköiden muuntaminen oli hieman vaivalloista, mutta täysin sen arvoista. Jouduin lisäksi hieman muokkaamaan ohjetta ja etsimään suomalaisia korvikkeita. Valitsin keksien toffeeksi Dumle-karkit. Dumlet saattaa hieman levitä pellille, kun ne sulaa. Kun pilkkoo Dumlet mahdollisimman pieniksi paloiksi niin kekseistä saa paremman näköisiä. Kaikista kekseistä ei tullut läheskään näin tasaisia ja söpöjä, mutta aivan älyttömän herkullisia kuitenkin.




  
Ainekset:

7dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
0,25tl ruokasoodaa
225g huoneenlämpöistä voita
2,25dl fariinisokeria
1,25dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2tl vanilja-aromia
200g Dumle-karkkeja
200g pähkinäsuklaata
n. 1dl värikkäitä pikkukarkkeja
esim. Smarties/M&M´s



* sekoita kulhossa jauhot, suola ja sooda

* pilko Dumlet ja pähkinäsuklaa melko pieneksi rouheeksi

* laita toiseen kulhoon pehmeä voi ja sokerit, vatkaa vaahdoksi

* lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, vatkaa

* lisää vaahtoon jauhoseos, vanilja-aromi ja lopuksi suklaarouhe

* sekoita taikina tasaiseksi

* ota taikinaa noin ruokalusikallinen, pyörittele palloksi ja aseta pellille

* jätä kekseille riittävästi leviämisvaraa pellille

* paista 175 asteessa ensin 8 minuuttia

* ota pelti pois uunista ja lisää keksien päälle värikkäitä karkkeja

* paista vielä n. 8-9 minuuttia, kunnes keksit on kypsiä







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti