Täytekakuista tulee usein tehtyä liian isoja. Etenkin pienemmälle porukalle riittää hyvin vähän pienempikin kakku. Tämän kokoisesta kakusta riittää suunnilleen kahdeksalle aikuiselle, lapset harvoin edes syövät kakkua. Muokkasin mun normikakkuohjeen hieman pienemmäksi ja väliin laitoin joulun makuja. Taikinaan lisäsin kanelia ja täytteeseen tuli luumuhilloa ja piparkakkurahkaa. Koristelin kakun kevyesti paahdetulla mantelilastuilla ja suklaarouheella. Vihreät sokerimassalehdet ja punaiset pallerot viimeistelivät kokonaisuuden.
Kakku on erittäin helppo ja nopea kokonaisuus. Pohjan paistamiseen meni noin 35-40 minuuttia ja täytteen suurin osuus on lähinnä kerman vatkaaminen. Päällisen koristelut on nopeita ja pystyy tekemään aika pitkälti etukäteen. Mm. mantelit voi paahtaa etukäteen ja lisätä päälle ennen tarjoilua.
Ainekset:
Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl kanelia
Kostutukseen:
0,5dl mehu/glögiä
0,5dl mehu/glögiä
Täyte:
3rkl luumuhilloa
1 prk (200g) piparkakkurahkaa
0,5dl kermaa
0,5dl kermaa
Kuorrute:
1,5dl kermaa
2tl vaniljasokeria
Koristelu:
0,5dl paahdettuja manteleita
0,5dl suklaata
sokerimassakoristeita
* tee pohja:
* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi,
lisää sekaan keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli
* kaada taikina voideltuun/ leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (22cm)
* paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia uunista riippuen
* kumoa paistunut kakku jäähtymään
* vatkaa kerma (2dl) ja vaniljasokeri vaahdoksi
(käytä täytteeseen n. 0,5dl, jotta rahka on helpompi levittää,
käytä loput (1,5dl) kermavaahdosta kakun päälle)
* halkaise kakku kahteen osaan
* kokoa suoraan tarjoilualustalle
* kostuta alempi kakkulevy kevyesti mehulla tai glögillä
* levitä pohjan päälle luumuhillo
* lisää rahka-kermaseos tasaisesti luumuhillon päälle
* laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kevyesti
* kuorruta kakku kauttaaltaan kermavaahdolla
* paahda mantelit kevysti uunipellillä, älä polta
* raasta suklaa
* koristele kakku jäähtyneillä mantelilastuilla ja suklaarouheella
* lisää päälle vielä sokerimassakoristeet
* tee pohja:
* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi,
lisää sekaan keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli
* kaada taikina voideltuun/ leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (22cm)
* paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia uunista riippuen
* kumoa paistunut kakku jäähtymään
* vatkaa kerma (2dl) ja vaniljasokeri vaahdoksi
(käytä täytteeseen n. 0,5dl, jotta rahka on helpompi levittää,
käytä loput (1,5dl) kermavaahdosta kakun päälle)
* halkaise kakku kahteen osaan
* kokoa suoraan tarjoilualustalle
* kostuta alempi kakkulevy kevyesti mehulla tai glögillä
* levitä pohjan päälle luumuhillo
* lisää rahka-kermaseos tasaisesti luumuhillon päälle
* laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kevyesti
* kuorruta kakku kauttaaltaan kermavaahdolla
* paahda mantelit kevysti uunipellillä, älä polta
* raasta suklaa
* koristele kakku jäähtyneillä mantelilastuilla ja suklaarouheella
* lisää päälle vielä sokerimassakoristeet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti