lauantai 13. joulukuuta 2014

Suussa sulava suklainen juustokakku


Operaatio Suklainen juustokakku on ollut mielessä jo pitkään. Suunnittelin pikkujouluihin jotain helppoa, herkullista ja suklaista. Niinpä innostuin kokeilmaan, miltä mun Suussa sulava juustokakku maistuisi suklaisena. Ja lopputuloksesta tuli aivan ihanaa. Ainakin maun puolesta. Melkeinpä jopa parempaa, kuin vaaleasta versiosta. Kakun sisus on älyttömän pehmeää ja helppoa syötävää. Ehdottomasti yksi mun lemppareista, tämäkin.




Ainekset:
Pohja:
100g rasvaa
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilja-aromia
 
Täyte:
1prk kermaviiliä 
1 prk Tiramisu-rahkaa
1pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
0,5dl vahvaa kahvia
1tl vanilja-aromia
2,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
5 munaa


* pohja tehdään ensin: rasva ja sokeri vatkataan, vaahtoon lisätään muna,
jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan vaahtoon,
taikina sekoitetaan tasaiseksi, 
* taikina painellaan vuokaan pohjalle ja reunoille
ja annetaan olla kylmässä sen aikaa kun täyte tehdään
*täyteeseen sekoitetaan kermaviili, rahka, tuorejuusto, sulatettu suklaa,
kahvi, puolet sokerista, vanilja-aromi ja perunajauhot

*keltuaiset ja valkuaiset erotellaan toisistaan

*keltuaiset lisätään täyteseokseen, sekoitetaan kaikki tasaiseksi seokseksi

* valkuaiset ja puolet sokerista vatkataan kovaksi vaahdoksi

* täyteseos ja valkuaisvaahto sekoitetaan varovasti keskenään

* täyte kaadetaan kovettuneen pohjan päälle

Kerrankin täyte ja reunat osui samalle korkeudelle

*paistetaan 1h 175 asteessa uunin alatasolla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti