perjantai 19. joulukuuta 2014

Luumusarvet



Luumupullat on hyviä. Ja mikä parasta, lapset innostuu auttamaan pullan leipomisessa. Usein taikina tuntuukin loppuvan kesken. Viime vuonna tehtiin jouluksi Luumusydämiä. Tänä vuonna leivottiin sarvia. Tai siis mä tein. Lapset teki pulla-ukkeleita, -palleroita ja työnteli rusinoita taikinaan ja valmiiden pullien päälle. Pääasia, että pienet sormet pääsee testaamaan, miltä taikina tuntuu käsissä ja mitä kaikkea siitä voikaan tehdä. Ja ennen kaikkea meidän tytöt ovat huomanneet, että leivonta on hauskaa! Mä koristelin nämä mun luumusarvet mantelilastuilla ja raesokerilla. Ja parhaalta ne pullat maistuu tietysti tuoreen kahvin kanssa, nam!



Pullataikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
2 kananmunaa
1,5tl suolaa
1tl kardemummaa
reilu 1kg vehnäjauhoja
200g voita


* tee pullataikina: liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, 
lisää sokeri, munat, suola, kardemumma, sekoita hyvin.
 Alusta taikinaan vehnäjauhoja vähitellen, loppuvaiheessa lisää sulatettu rasva.  
Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. 
Jätä taikina liinan alle kohoamaan, kunnes se on reilusti kohonnut, kaksinkertainen.

* kauli taikista pyöreitä levyjä, leikkaa taikinapyörällä kahdekseen osaan




* laita jokaiseen lusikallinen luumuhilloa

* rullaa sarviksi, aloita rullaaminen ulkoreunalta

* anna sarvien kohota pellillä

* voitele kananmunalla, ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria

* paista 225 n. 10-15min kunnes pullat ovat kauniin ruskeita



Pikku-leipurit työn touhussa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti