keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Havaijilainen hedelmäkakku



Nyt kun innostuin kokeilemaan kuivakakkuja, tuli mieleen myös tälläinen hedelmäinen versio, joka ei ole todellakaan kuiva. Olen joskus tehnyt appelsiinin makuisen kuivakakun, joka oli mahtava. Etsin ohjeen ja hieman muokkailin sitä. Jouluinen hedelmäkakku mielessä tutkin kaupan kuivahedelmä tarjontaa. Löysin Havaijilaisen hedelmäsekoituksen, jossa on mm. papaijaa, melonia, ananasta ja kookosta. Nimi kakulle tulikin oikestaan juuri tuosta hedelmäsekoituksesta. Marraskuun loppu on ihan tarpeeksi hyvä tekosyy haaveilla matkasta Havaijille. En ole siellä koskaan käynyt, mutta kirkasvalolampun ja kakun tuoksun kanssa pääsin jo aika pitkälle.

Vähän epäilytti tuo kookos tuolla seoksessa. Yleensä kookos tuntuu olevan kuivaa ja kutittaa suussa. Tai sitten maku on aivan liian hallitseva. Mun kookos-siedätyshoito on toiminut, tai sitten se on vaan tuo appelsiini, joka peittää kookoksen maun. Muuten kakku on hedelmäisen makuinen. Olisinkin ollut aika pettynyt, jos se Ei olisi.

Kakun päälle tein appelsiinisiirapin, joka vähän makeuttaa ja kostettaa kakkua. Mikäli siirappi tuntuu liian makealta vaihtoehdolta, sen voi korvata tilkalla appelsinimehua. Kuorrutteeksi tulee vielä suklaakerros. Suklaa toimii aina ja pinnastakin saa kivan näköisen. Halutessaan suklaakuorrutteen voi jättää poiskin. 





Ainekset:

200g voita
1,75dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 appelsiinin raastettu kuori
1pss (200g) havaijilainen hedelmäsekoitus
3rkl appelsiinimehua

Appelsiinisiirappi:

1dl appelsiinimehua
0,5dl sokeria

Kuorrute: 

100g maitosuklaata
0,5dl kuohukermaa
2rkl appelsiinimehua

nompparelleja


 


* sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe, raasta sekaan appelsiinin kuori 

* pilko hedelmäsekoitusta vähän pienemmäksi ja lisää jauhoihin

* vatkaa kulhossa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin

* lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon

* lisää lopuksi appelsiinimehu ja sekoita hyvin

* lusikoi taikina voideltuun kakkuvuokaan

* paista 175 asteessa noin tunnin



 


* keitä appelsiinisiirappi:

* laita kattilaan mehu ja sokeri, keitä kunnes seos on siirappimaista

* ota valmis kakku vuokasta ja aseta se alustalle oikein päin

* painele kakkuun pienellä tikulla reikiä ja valuta siirappi päälle

* valmista kuorrute, kun kakku on täysin jäähtynyt

* laita kattilaan suklaa ja kerma, kuumenna kunnes suklaa on sulanut, sekoita

* lisää seokseen appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi

* lusikoi kuorrute kakun päälle

* viimeistele nompparelleilla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti