tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka





Meidän tämän kesän yrtit on vihdoin ja viimein kasvaneet. Mietin miten voisin käyttää takapihalla kasvavat basilikat hyödyllisesti. Mieleen tuli ekaksi basilikan kaverit tomaatti ja mozzarella, joista tein tällä kertaa piirakkaa pieneen nälkään. Tomaatti ja mozzarella on maultaan aika mietoja, joten käytin Valion mustapippurin makuista ranskankermaa ja maukasta juustoraastetta. Toimii! Tomaateista irtoaa jonkin verran nestettä, jotem piirakan kannattaa antaa vähän aikaa jäähtyä ja hyytyä ennen tarjoilua. Tämä piirakka näyttää aika paljon kyllä pizzalta, mutta maistuu enemmän piirakalta pohjan takia.







Ainekset: 


Pohja: 

120g rasvaa
2dl sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl sipulijauhetta
125g maitorahkaa


Täyte: 

1prk (200g) mustapippurin makuista ranskankermaa
1 muna
1dl emmental-raastetta
1 mozzarella pallo (125g)
2-3 keskikokoista tomaattia
basilikaa
suolaa




* tee pohja:

* laita kulhoon rasva, jauhot, leivinjauhe ja sipulijauhe, nypi ainekset sekaisin,
lisää lopuksi rahka ja sekoita tasaiseksi, laita taikina hetkeksi kylmään


* pese ja viipaloi tomaatit

* viipaloi mozzarella

* laita kulhoon ranskankerma, muna ja juustoraaste, sekoita hyvin

* ota taikina jääkaapista, painele taikina piirakkavuokaan, reunoja myöten

* kaada päälle ranskankermaseos

* asettele päälle tomaatti- ja mozzarellaviipaleet

* pilko basilikaa hieman ja ripottele päälle

* lopuksi lisää päällä vähän suolaa

* laita piirakka uuniin 200 asteeseen, anna paistua n. 35-40 minuuttia

* tarjoa jäähtyneenä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti