sunnuntai 24. elokuuta 2014

Porkkanakakku





Porkkanakakku on yksi sellainen herkku, jota meillä leivotaan joka syksy. Mausteinen kakku tuoreista porkkanoista maistuu kaikille. Joka vuosi kuitenkin muokkaan ohjetta hieman fiiliksien mukaan. Tällä kertaa muokkasin päällistä ja tein päälle kinuskisen kuorrutteen. Käytin siihen tuorejuustoa ja valmista kaupasta saatavaa kinuskikastiketta, mutta myös itsetehty kinuski sopisi hyvin. Alhaalla on myös ohje vaihtoehtoiselle kuorruteelle, jota olen aiemmin käyttänyt.

Pohjan ohje on muuten melko sama, jota käytin porkkana kuppikakuissa. Tähän versioon halusin kuitenkin kokeilla fariinisokeria, joka toimii myös loistavasti. Porkkanaraaste tekee pohjasta ihanan mehukkaan ja kaneli antaa kivaa makua. Aivan mahtava herkku, joka sopii syksyiseen kahvipöytään. Ja hei, mikä parasta, eikös porkkanat ole terveellisiä?







Ainekset: 


Pohja: 

2 munaa
1,25dl fariinisokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
60g margariinia
3dl porkkanaraastetta


Kinuski-kuorrute: 

150g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl kinuskikastiketta
n. 0,5dl hasselpähkinärouhetta





* tee pohja:

* kuori ja raasta porkkanat

* sulata margariini

* vatkaa munat ja sokeri

* sekoita keskenään jauhot, kaneli, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri,
lisää munavaahtoon hyvin sekoittaen

* lisää vaahtoon vielä sulatettu margariini ja porkkanaraaste, sekoita taikina tasaiseksi

* kaada taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (n.24cm)

* paista 175 asteessa n. 25minuuttia tai kunnes kypsä

* jäähdytä pohja hyvin



* valmista kuorrute:

* laita kulhoon tuorejuusto ja kaada kinuski, sekoita tasaiseksi

* lusikoi kuorrute kakun päälle ja koristele pähkinärouheella











Vaihtoehto 2: 
Sulatejuusto-kuorrute

100g tomusokeria
30g rasvaa
100g sulatejuustoa
1tl vaniljasokeria


+ manteli/hasselpähkinärouhetta


* kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi

* levitä kuorrute kakun päälle ja lisää pähkinärouhe






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti