maanantai 18. elokuuta 2014

Sokerimassa-nallet




Mua pyydettiin tekemään nalleja kummitytön synttärikakun päälle. Täytyy tunnustaa etten ole koskaan ihan tälläisiä koristeita tehnyt, mutta haaste oli kiva ottaa vastaan. Harjoittelin ensin ihan muovailuvahalla, jotta näin tuleeko nalleista mitään. Yllättävää kyllä, muovailu oikean sokerimassan kanssa oli jopa paljon helpompaa. Aineksina näissä nalleissa on pelkästään valkoista sokerimassaa (n. 180-200g), mustaa sokerimassaa (n. 80-100g) ja vähän tummaa kaakaojauhetta. Viimeistelyyn käytin vähän mustaa elintarviketussia.












Tein toiveen mukaisesti kolme nallea: jääkarhun, pandan ja ruskeakarhun. Ostin valkoista ja mustaa sokerimassaa. Aloitin valkoisesta nallesta, jonka pohjalta tein toiset nallet. Itse muovailuvaiheista en kuvia ottanut, mutta tein nallet näin: 

  1.  Muotoilin ensin nallen keskivartalon eli vatsan alueen, hieman soikean muotoiseksi palloksi, joka kuitenkin pysyy pystyssä pöytää vasten
  2. Vartalon jälkeen tein nallelle pään. Pyörittelin ensin hieman vartaloa pienemmän pyöreän pallon ja siihen aloin muotoilla kuonoa. Laitoin vartaloon pienen tikun tukikepiksi, johon kiinnitin pään, näin se pysyy paremmin paikoillaan. Lopuksi lisäsin nenän.
  3. Korviksi tein ensin pienen pyöreän pallon, jonka painoin littanaksi ja keskelle kuopan, halkaisin sen ja molemmat korvat tuli samalla. Liimasin korvat paikoilleen. Tavallinen vesi toimii hyvin liimana, kun antaa kuivua hyvin.
  4. Seuraavaksi tein nallelle jalat ja kädet. Jalat saa olla hieman paksummat pötkylät, kuin kädet. Jalat ja kädet kiinnitin myös vesitipalla. Kiinnityskohdissa jalat ja kädet kannattaa muotoilla littanaksi, jotta ne sulautuvat vartaloon. 
  5. Lopuksi viimeistelin nallet, tein silmät, suun viivat ja navan. Musta elintarviketussi on loistava väline silmien tekoon.








Pandasta tuli hieman suurempi kuin muista, mutta nallejen korkeus ja leveys on n. 5-6cm. Pandan pään ja vartalon tein valkoisesta sokerimassasta, kädet, jalat, korvat, hännän, nenän ja silmien ympärykset tein mustalla. Käpälien päähän laitoin hieman valkoista. Jotenkin noista käpälistä tulee mulle mielen ihan täytelakut.




Ruskean karhun tein viimeisenä. En ollut etukäteen juurikaan miettinyt kuinka saisin siitä ruskean. Suunittelin jonkinlaista suklaakuorrutetta, kunnes keksin sekoittaa mustaa ja valkoista sokerimassa keskenään ja valmiit osat pyörittelin tummassa kaakaojauheessa. Väristä tuli aika kiva, mutta tumma leivontakaakao on aika vahvaa, joten voihan se vähän makuun vaikuttaa. Valmiit nallukat saivat hieman kovettua, mutta säilytin niitä kannellisissa pakasterasioissa, jotta ne pysyivät syötävän pehmeinä. Ja hyvin ne näytti kummitytölle maistuvan!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti