maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mansikkakakku ja mustikkayllätys


"Oma maa mansikka...

Kesän parhaat herkut syntyvät tuoreista raaka-aineista. Mansikkakakku kuuluu kesään.
Tänä vuonna mansikkasato kypsyi hyvissä ajoin ja jo juhannuksena herkuteltiin tälläisillä kakuilla.

Metsämansikka juustokakku
Metsämansikka juustokakku

Pohja:
 n.200g digestive-keksejä
 80g rasvaa (sulatettuna)

Täyte:
4dl kermaa
1pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1prk (200g)  Makea mansikka- rahkaa
4 liivatelehteä
1/2dl vadelma- tai mansikkamehukeittoa
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Päälle:
n. 3dl metsämansikoita
(mustikoita, jos on)


*****
                                               

Tästä kakusta riittää suuremmallekin porukalle (n. 20hlö) ohjeen voi helposti kuitenkin puolittaa, jolloin kakkuun tulee yksi pellillinen taikinaa. Kuvan kakkutaikina on tehty kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valmis taikinalevy on puolitettu ja kasattu päällekäin, eli kerroksia on neljä.

 
Kermainen mansikkaunelma

Kermainen mansikkaunelma

Pohja:
10 munaa
5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Täyte:
4dl kermaa
2 prk (á 200g) Makea mansikka-rahkaa
2rkl sokeria
3tl vaniljasokeria
1dl mansikkahilloa
+ mansikoita oman maun mukaan
 

Päällinen:
 3dl kermaa
reilusti mansikoita

Kakun kostutukseen käytetty sitruunaista hedelmämehua.



Alla olevassa kuvassa kakku on tehty 10hlön kakku, puolikkaan ohjeen mukaan, pyöreässä vuokassa, muuten samaan tapaan tehty ja koristeltu.


...muu maa mustikka"

Idea mustikkakakkuun ja sokeroituihin mustikoihin tuli itseasiassa Kinuskikissan sivuilta, täytettä muokkasin hieman oman maun mukaiseksi. Kakku on kermalla ja sokeroiduilla mustikoilla koristeltu kääretorttu. Sokeroidut mustikat oli kiva koristeidea, seuraavaksi on pakko kokeilla samaa puolukoilla.


Mustikkayllätys Ystävälle



Mustikkayllätys Ystävälle

Pohja:

5 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
1 1/2 - 2 prk (á 125g) Piltti Kuningatarsosetta
1prk Valion vaniljarahkaa
2-3dl mustikoita

Päälle:
2,5 dl kermaa
sokeroituja mustikoita
mustikanvarpuja


Sokeroidut mustikat: mustikoita, kananmunanvalkuista, hienoa sokeria
Pyörittele mustikat valkuaisessa, valuta enimmät valkuaiset mustikasta, pyörittele sokerissa ja jätä kuivumaan hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti