keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Merirosvopojan kakku





Merirosvojuhlat

Teemajuhlat on aina hauskoja. Ja mikä parasta pääsin tekemään kakkua merirosvojuhliin.  Synttärisankari toivoi suklaanmakuista kakkua, joten tein kakkuun suklaapohjan. Mietin ensin suklaakerman käyttöä, mutta aiempi suklaakermakakku-kokeilu osoittautui melko raskaan makuiseksi. Lopulta täytteeksi tuli raikasta vadelmaa, joka sopiikin suklaapohjan kanssa loistavasti. Koristelussa pohdin pitkään pääkallolipun ja merirosvopojan välillä, mutta yhdessä synttärisankarin ja hänen äitinsä kanssa päädyimme merirosvopoikaan.

Suunnittelin kuvaa ja askartelin alunperin merirosvopojan kartongista, josta sain mallin pojalle ja samalla kortin muistoksi. Kortin pohjalta piirsin merirosvopojan leivinpaperille, josta sain "muotit". Leivipaperimuottien pohjalta oli helppo leikata osat sokerimassasta oikeassa mittakaavassa.  Alkuperäisessä kortissa pojalla oli toisessa kädessä merirosvolippu, mutta se ei enää itse kakun päälle mahtunut, joten käytin merirosvolippuja kakun reunoilla koristeena.

Kakun värimaailmaksi muotoutui jo varhaisessa vaiheessa musta, valkoinen ja punainen. Kakussa valkoinen ja ihonväri on sokerimassaa, punainen marsipaania, musta Malacon Kick-lakritsitoffeeta. Hiukset, hämähäkit ja numero 5 sulatetusta tummasta suklaasta. Harmaa miekka on tehty valkoisen sokerimassan ja Kick-toffeen sekoituksesta. Ihonväri ja housunpaikat on valkoista sokerimassaa, johon on sekoitettu tippa punaista ja keltaista elintarvikeväriä. Lisäksi tuossa päähineessä on muutama hopeinen sokerihelmi. Lopputulokseen olin melko tyytyväinen, mutta näin jälkikäteen sitä huomaa taas kohtia,  joita olisi voinut vielä parantaa.


Merirosvopojan kakku päältä...



...ja sivulta


Merirosvopojan kakku:

Suklainen kakkupohja: 

6 kananmunaa
2,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
2,5rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
80g tummaa suklaata (sulata)
2tl vaniljasokeria
80g rasvaa (sulata)

* Yksi pohja vaikutti vähän liian pieneltä, koska tarkoitus oli tehdä n. 20hlön kakku, 
joten tein lisäksi varalle vielä yhden perussuklaapohjan (ohje yllä), josta käytin puolet.
 Eli taas yhteensä 1 1/2 pohjaa. 
(Hmm, tietysti tuon ohjeen voisi tehdä suoraankin 1,5 kertaisena, jos mahtuu vaan vuokaan)



Täyte:

2-3dl vadelmasosetta (mielellään paseerattua)
5dl vispikermaa
1prk (200g) vaniljarahkaa
1prk (200g) kuningatarrahkaa
1rkl vaniljasokeria
3-4 liivatelehteä
100g Daim-suklaata rouhittuna
1rkl vaniljakreemijauhetta

* pakastevadelmien joukkoon voi lisätä vähän sokeria tai tomusokeria

* makeutta on helppo lisätä myös lisäämällä Daim-suklaan määrää



Kostutus:
vadelmamehua

*kannatta kostuttaa ihan reilusti, tuo mun kakku jäi ehkä hieman liian kuivaksi.

* kakku kootaan kelmutettuun vuokaan, yön yli nukkumaan. Täyteestä riittää kahteen väliin.



Päällinen ja koristelu:

* valkoista sokerimassaa koko kakun päälle, 
esim. Dr Oetkerin sokerimassasta 2 pakettia riittää aika kivasti
* punaista marsipaania
* 3-4 Kick-lakritsitoffee patukkaa,
 riippuu kuinka monta lippua tekee, kuvan kakussa oli viisi.
* vesi-tomusokerikuorrutetta
* tummaa suklaata
*punaista ja keltaista elintarvikeväriä
*hopeisia sokerihelmiä

(+ riittävästi aikaa ja hermoja) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti