maanantai 20. lokakuuta 2014

Hämähäkki-keksit




Tiedän olevani vähän pöhkö, kun leivon hämähäkki-keksejä. Idea tuli katsellessani netistä leipomisvideota, jossa leivottiin Halloween-juttuja. Nämä näytti niin ihanilta ja aika helpoilta, joten oli ihan pakko kokeilla. Halloween on Suomessa vielä aika lapsenkengissä, valitettavasti. Ja vielä harvempi kai juhlii suomalaista Kekriä. Halloween katkaisee kivasti pimeän syksyn ennen joulua ja on mitä mahtavin syy leipoa kaikkea hauskaa!! Hihi!

Alkuperäinen ohje oli Amerikasta, joten jouduin perehtymään mittayksiköihin ja niiden suomalaisiin vastineisiin. Aika hyvä yhtälö tästä tuli, ainakin maku oli herkullinen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty tavallisia suklaanappeja kekseissä ja hämähäkkien vartaloissa. Mä korvasin suklaanapit Minttusuklaarakeilla, joilla tuli ihana mintun maku. Laitoin taikinaan kolmea suklaata: minttusuklaata, pähkinäsuklaata ja tummaa suklaata. Toki myös tavallisia suklaanappeja voi käyttää. Päällä olevat hämähäkit tehdään siten, että hämähäkin vartaloksi tulee suklainen nappi ja jalat pursotetaan sulalla suklaalla. Helppoakin helpompi versio syntyy, kun koristelee kaupan valmiit suklaakeksit hämähäkki-suklaakoristein.





Ainekset:
(n. 36-38 keksiä)


5,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1/2tl ruokasoodaa
240g rasvaa
2,5dl fariinisokeria
1,25dl sokeria
2tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)
2 keskikokoista kananmunaa (tai 3 pientä)

n. 5dl suklaarouhetta:
minttusuklaa/taloussuklaa/pähkinäsuklaa


Koristelu: 

(kourallinen) suklaanappeja/minttusuklaarakeita

(n. 50g) sulatettua suklaata 






* sekoita jauhot, suola ja sooda kulhossa

* pilko suklaa hienoksi rouheeksi

* laita toiseen kulhoon pehmeä rasva ja vatkaa sitä hetki

* lisää rasvan sekaan sokerit ja vatkaa hyvin

* vatkaa sekaan kananmunat yksitellen

* lisää vanilja-aromi

* lisää rasvaseokseen jauhoseos, sekoita hyvin

* lisää lopuksi hienoksi pilkotut suklaat, sekoita tasaiseksi

* tee taikinasta lusikalla palloja pellille, taikinapallossa on n. ruokalusikallinen taikinaa, 
jätä riittävästi tilaa, koska keksit leviää




* paista 175 asteessa n. 10-12 minuuttia



* keksien paistuessa puolita minttusuklaarakeet


* siirrä keksit jäähtymään ja asettele päälle minttusuklaarakeen puolikas/ suklaanappi





 * anna keksien jäähtyä hyvin ennen viimeistelyä



 * sulata suklaata ja laita se pursotuspussiin

* viimeistele keksit ja pursota suklaapallukoiden reunoille kahdeksan jalkaa

* laita keksit hetkeksi kylmään ennen tarjoilua, jotta suklaajalat hieman kovettuu








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti